peter 7474 28.03.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witam, Wiem że temat drażliwy na tym forum ale bardzo proszę o wskazówki.(Oczywiście będzie rozmowa KB ,zaprzyjaźnioną ekipą budowlaną ,w całą sytuacje zamieszany jest tez zdolny konstruktor ),ale przed tym chciałbym znać opinie znawców tematu na tym forum. Budowę zakończyłem na jesień zalaniem stropu ,murowaliśmy razem z Bratem Tylko do zbrojenia stropu i zalewania wziąłem ekipę , teraz czas pociągnąć sprawę dalej czyli ścianki kolankowe ,ściany szczytowe ,kominy i ....lane skosy.Z tąd moje pytanie . Na śianie kolankowej Będzie wieniec i z tego co zauważyłem majstry robią tak że albo wylewają wieniec i wypuszczają z niego zbrojenie a później dolewają skosy tak jak np. tutaj http://www.zemfira.mojabudowa.pl/?id=175205 i wtedy jest możliwość pociągnięcia wieńca w ścianach szczytowych ,albo wylewają skosy razem z wieńcem ale w tedy nie ma możliwości aby wieniec znajdował się w szczytowej ścianie, Jak Waszym zdaniem powinno się takie cóś wykonać. pozdrawiam pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 21.04.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 a ja mam pytanie z innej beczki. Jaki jest powod aby cos takiego robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 21.04.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 W wersji ze stropodachem wieniec w szczytowej ścianie nie ma według mnie żadnego praktycznego działania oprócz samego faktu że po prostu tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greatbuilder 02.06.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ja mam zamiar wylać wieniec po prostu na ścianie szczytowej razem ze skosem. Patrzac z boku bedzie miał mniej więcej taki kształt /'''''\. Reszta ściany szczytowej bedzie domurowana potem na tym płaskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts