STATESMAN 28.03.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witam, chciałem zapytać się o kilka kwestii dotyczących ocieplania poddasza. Sprawa wygląda tak, że od środka widoczne mam krokwie lecące wzdłuż dachu, w poprzek mam dosyć szerokie "łaty" (chyba tak się to nazywa) - gdzieniegdzie sa dosyć blisko siebie, gdzieniegdzie w odległościach około 30 cm. Na tym jest blachodachówka - nic więcej nie ma. Nie mam tam żadnej folii, maty, czy czegoś w tym stylu co wiem, że chyba powinno się dawać? Moje pytanie brzmi - jak ocieplać? Wiem, że niekiedy zbiera się wilgoć, że potrzebne sa jakies przerwy między wełną a łatami (chyba?) Czy mogę tak po prostu sobie między krokwie układać wełnę od razu? czy nie będę miał wtedy wilgoci w tej wełnie? Później wełnę chciałbym zakryć płytą karton gips lub OSB. Proszę o porady, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 29.03.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 poszukaj troszkę w tym dziale ten problem był maglowany dziesiątki razy - najlepiej wezwij fachowca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 30.03.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Bez przelozenia dachu nie da sie tego poprawnie zrobic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STATESMAN 30.03.2016 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Rozumiem...Zeus, bez "przełożenia dachu" tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 31.03.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Rozumiem... Zeus, bez "przełożenia dachu" tzn? Zdjęcie dachu aż do krokwi. Założenie folii i ponowne i założenie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czulak3 01.06.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Hmm.. Faktycznie ciężka sprawa - skontaktuj się może z https://www.derowerk.pl/ , może coś poradzą. Ja też miałem ciężką sprawę z poddaszem, ale się udało. Nie wiem, jak będzie w Twojej sytuacji, ale chyba warto spróbować. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts