swieru 29.03.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Witam, Kupiłem mieszkanko w stanie deweloperskim, gdzie strop (sufit) jest wykonany z płyt kartonowo-gipsowych. I mam pytanko czy mogę w jakiś sposób podwiesić jeszcze raz sufit tak jak chcę pod tym sufitem? Jak to wykonać? Wiem, że strop wisi na stelażu z profili i wieszakach przymocowanych do belek strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 29.03.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 A czemu chcesz podwieszać sufit na suficie ? Jak już musisz to , może zdemontuj ten co jest i zrób od nowa po swojemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieru 29.03.2016 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Ponieważ, chciałbym zamontowac wyspe z halogenami na srodku. A nie wiem czy sie nie zarwie stary sufit pod ciezarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 29.03.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 dowiedz sie jak są zrobione mocowania, czy solidnie czy słabiej i wtedy decyduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 29.03.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Jeśli mieszkanie było robione na sprzedaż to radziłbym jednak niczego nie dokręcać tylko zdemontować istniejący i zrobić nowy. Część materiału wykorzystasz, będziesz pewny że jest zrobione jak trzeba i co najważniejsze będziesz mógł poprawić to co zostało pominięte z racji oszczędności. Często mam okazję oglądać twórczość ekip które wygrywają przetargi itp wyłącznie ceną i wiem co potrafią zrobić żeby "na robocie" zaoszczędzić materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metpol 05.08.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Zdecydowanie rozebrać stary sufit. Lepiej wiedzieć, jak będzie to wykonane w całości. Wyspa na suficie wraz z instalacją i oświetleniem ma określony ciężar, co może spowodować nadmierne obciążenie sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts