Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Każda z tych firm ma swoje duże plusy jak i kilka minusów.

Nie piszesz gdzie mają być montowane te drzwi, od której strony świata, czy jest tam zadaszenie, czy dalej masz wiatrołap, czy ten wiatrołap będzie ogrzewany czy nie ... i tak dalej i tak dalej.

Stolpaw dla mnie jedne z ciekawszych drzwi swego czasu i nadal nie jest to biedna półka. Erkado jako drzwi zewnętrzne to oczko w głowie Zbigniewa (właściciela) w rodzinnej firmie (choć nie jest to mała firemka produkująca kilka setek drzwi rocznie), CAL też do złych drzwi nie należy, choć jakoś mi osobiście nie podchodzą.

Pytanie czy tylko w drewnianych się poruszasz czy szukasz też drzwi stalowych - Hormann, KMT, Wikęd, nieliczne modele Gerdy?

Mi dla odmiany kompletnie nie przekonuje Erkada. Samo oczko w głowie nie wystarczy.

Cal wprowadził i spopularyzował na rynku parę ciekawych rozwiązań - poszerzenia pod progi drzwiowe, wyszukane pochwyty i związaną z tym całą elektronikę. Przebadane serie drzwi do domów pasywnych - dla mnie są bezkonkurencyjne liderem rynku w segmencie drzwi Premium.

• 2 weeks później...
Mowa oczywiście o byciu liderem w drzwiach drewnianych aby uściślić rozmowę, bo różne osoby czytają to forum i mogłyby pomyśleć że CAL jest liderem ogółem w drzwiach, na co bym się nie zgodził. Tu należy twardo rozgraniczać stalówki, drewniane, aluminiowe i PCVki które są usilnie porównywane co dla mnie jest błędem.

Ja od Stolpawa, który - fakt - nie jest zły, poleciłbym Gerde - światowa sława najlepszych drzwi zewnętrznych antywłamaniowych nie wzięła się z nikąd, chyba jako pierwsi wprowadzili drzwi z zamkiem na wszystkich czterech bokach skrzydła do użytku indywidualnych klientów. Sam takie mam, polecam.

Ja od Stolpawa, który - fakt - nie jest zły, poleciłbym Gerde - światowa sława najlepszych drzwi zewnętrznych antywłamaniowych nie wzięła się z nikąd, chyba jako pierwsi wprowadzili drzwi z zamkiem na wszystkich czterech bokach skrzydła do użytku indywidualnych klientów. Sam takie mam, polecam.

Dla pełni informacji dodaj jeszcze że je sprzedajesz. Będzie można bardziej obiektywnie spojrzeć na Twój wpis.