perry_84 29.03.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Witam. Mam pytanie bo nie jestem pewien czy dobrze mam zamiar robić remont poddasza. Mam tak blachodachowka, membrana wysokoparoprzepuszczalna, krokwie. Teraz na membranę natrysk pianki Soudal, stelaż z profili stalowych i na stelaż osb 12mm a na osb na mijanke płytę gk, na sufit osb bezpośrednio do jetek i tez płyta gk na mijanke. Na górnym stryszku który będzie malutki to nie wiem co dawać na stelaż osb czy gk? A może w ogole nie robić na stryszku stelażu i żadnej płyty tylko sama pianę zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 30.03.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Mozesz mi powiedziec kto wymyslil ten patent z osb ?I jaki jest cel ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perry_84 31.03.2016 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Patent z osb sam wymyśliłem. Tylko nie wiem czy dobry zależy mi na tym aby wzmocnić i uniknąć pękania płyt G-K, tylko nie wiem czy osb można kręcić do profili i stelażu stalowego? Na osb myślałem na mijankę przykręcać już G-K. Zleży mi na tym żeby było dobrze i solidnie zrobione a 2 tysiące w ta czy w tą to już mało istotne. Ale jak pisze nie wiem czy tak można. Wiem że można dać dwie warstwy G-K ale chyba osb+G-K będzie nieco lżejsze niż 2 warstwy G-K.Reasumując:1. Czy można kręcić OSB na stelaż a następnie do niej na mijankę G-K, czy może sie to mija z celem???2. Czy powyżej części użytkowej na tym małym stryszku robić stelaż i kręcić jakaś płytę czy nic nie robić i zostawić same docieplenie z piany które pójdzie aż do kalenicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perry_84 18.04.2016 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Podbijam temat i jeszcze jedno pytanie czy ocieplac dach aż do kalenicy czy tylko cześć mieszkalna a tam by był malutki stryszek i wentylacja bo zostałaby sama membrana i blacha??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.04.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Wybij sobie z glowy to OSB. Zrob porzadnie stelaz, plytowanie, spoinowanie (wg. zalecen producenta)Jesli upierasz sie przy "jakby" podwojnym plytowaniu to juz lepiej zacznij czytac o systemach ppoz w suchych zabudowach. Na dobre Ci to wyjdzie. Dla mnie ocieplenie do jetek i miedzy jetkami. Jesli masz tam jakies okno na tym stryszku to lepiej zaslon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perry_84 29.04.2016 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Wybij sobie z glowy to OSB. Zrob porzadnie stelaz, plytowanie, spoinowanie (wg. zalecen producenta) Jesli upierasz sie przy "jakby" podwojnym plytowaniu to juz lepiej zacznij czytac o systemach ppoz w suchych zabudowach. Na dobre Ci to wyjdzie. Dla mnie ocieplenie do jetek i miedzy jetkami. Jesli masz tam jakies okno na tym stryszku to lepiej zaslon. Pozdrawiam Dzięki za konkretne informacje tego oczekiwałem. Na stryszku położę podłogę z 22mm OSB, i mam wyłaz na dach ale zrobiony przez dekarza bez żadnego okna taki prosty z drewna obity fachowo blachą. Tak i sam myślałem że ocieplę do jętek i zostawię stryszek bez ocieplenia bo i wentylacja będzie dużo lepsza. Dzięki jeszcze raz Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts