szach11 30.03.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 WitamCzy ktoś z was orientuje się czym różni się zwykła folia zółta budowlana do przykrywania od foli paroizolacyjnej?Czy można je rozróżnić z zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 30.03.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 niczym , no może tym że jest bardziej rozciągliwa - mocniejsza innych właściwości poza nie przepuszczaniem wody to to raczej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 31.03.2016 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) Czy w takim razie grubość foli paroizolacyjnej jej jakość ma jakieś znaczenie dla szczelności budynku. Czy różnica między folią o współczynniku Sd 40 a folia o współczynniku 80-100 będzie miała wpływ na szczelność budynku lub na parametry termiczne przy zastosowaniu membrany wysoko paroprzepuszczalnej? Pytam bo dopiero po montażu płyt k-g i ścianek zorientowałem się że położono mi jakąś najtańszą folie. Teraz pytanie czy jest sens wszystko demontować:/? Edytowane 31 Marca 2016 przez szach11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.03.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Polecam folię która jest grubsza, coś w deseń foli ogrodniczej.Co zrobić kiedy jest źle ? malować farbą która jest totalnie nie przepuszczalna, ale jest jedno ale, jak folia jest nie bardzo szczelnie położona ?Na szczelność wpływa jakoś położenia, bo nawet folia grubości tej co woreczki w marketach, a dokładnie owinięta zapewnia totalną szczelność.Zawsze można zrobić test szczelności, kamerę termowizyjną ? Czasem trzeba jeszcze pomyśleć czy folia paroizolacyjna jest we właściwym miejscu dana.http://www.inzynierbudownictwa.pl/images/magda/knauf_rys_1.jpg http://www.inzynierbudownictwa.pl/drukuj,2643 i to gdzie we własnym gnieździe, w środowisku inż .. taki przekrój, wiem każdy popełnia błędy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 31.03.2016 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Sprawa dokładności położenia i braku dziur to kolejna sprawa. Pytam tylko czy w przypadku foli wysoko przepuszczalnej Sd foli paroizolacyjnej na poziomie 40 ma duże znaczenie dla właściwości termicznych. Chodzi mi o to czy gra jest warta świeczki i czy jest sens demontować całe poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 02.04.2016 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Sprawa dokładności położenia i braku dziur to kolejna sprawa. Pytam tylko czy w przypadku foli wysoko przepuszczalnej Sd foli paroizolacyjnej na poziomie 40 ma duże znaczenie dla właściwości termicznych. Chodzi mi o to czy gra jest warta świeczki i czy jest sens demontować całe poddasze. Ktoś mi coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 02.04.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 standardowa grubość foli paroizolacyjnej to 0.15 mm , grubsza nie ma wpływu na właściwości termiczne . Ważniejsze jest dokładność w ułożeniu i używanie taś do tego przeznaczonych najlepiej tego samego producenta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 02.04.2016 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 standardowa grubość foli paroizolacyjnej to 0.15 mm , grubsza nie ma wpływu na właściwości termiczne . Ważniejsze jest dokładność w ułożeniu i używanie taś do tego przeznaczonych najlepiej tego samego producenta . No właśnie problem w tym że moja ma 1.1 -1.2 max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 02.04.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Mieszacie grubość ze wspolczynnikami sd i w gramach. Masz folie 40...czyli paronieprzepuszczalną. Nie ma większej różnicy czy 80g czy 40g...warunki bytowe nie tworzą takichh warunków aby to miało znaczenie. Dokładność ułożenia ma (po 30 latach i tak z folii niewiele zostanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 03.04.2016 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Mieszacie grubość ze wspolczynnikami sd i w gramach. Masz folie 40...czyli paronieprzepuszczalną. Nie ma większej różnicy czy 80g czy 40g...warunki bytowe nie tworzą takichh warunków aby to miało znaczenie. Dokładność ułożenia ma (po 30 latach i tak z folii niewiele zostanie) miało być 0,11 - 0,12 mm i opór dyfuzyjny pary wodnej 285382 mówisz że to niema znaczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts