Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapadnięta dachówka płaska

Sz-nka

Recommended Posts

Między oknami faktycznie wygląda to jakby się łaty ugiłęły i połać lekko zapadła, ale ten efekt jest na pewno uwypuklony przez to, że dookoła samych okien dachówka jest podniesiona, bo pewnie jest oparta na kołnierzu. Nie wiem czy jest na to jakaś rada.

Hej!

Proszę o poradę, czy da się coś z tym zrobić. Po bokach okien i pomiędzy nimi jest zapadnięta dachówka (Koramic Orea). Czy to jest standard, czy jednak fachowcy się nie popisali???

[ATTACH=CONFIG]351541[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351538[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351542[/ATTACH]

To nie jest zapadnięte tylko odstaje na kołnierzach. Wziąć firmę żeby poprawiła. Chyba że kładli na kołnierzach, które Ty kupiłeś to się z nimi dogadaj żeby to poprawili za dopłatą. Swoją drogą nawet jak się nie skapnęli przy montażu kołnierzy to już w momencie układania powinni Cię poinformować że będą fale na tej dachówce.

Okna z najniższej półki. Te gumy zamiast tradycyjnych obróbek to nieporozumienie. Żeby te dachówki nie odstawały trzeba trochę czasu spędzić na szlifowaniu. To jest do poprawienia.

Pozdrawiam

Okna nie są z najniższej półki. To jest Roto i model droższy od drewnianych. Opinie mają dość dobre. Ale mniejsza o to. Położone są tak nisko, żeby można było je otworzyć, ściana kolankowa jest wysoka.

Dziękuję za pomoc. Pytałam, bo fachowcy twierdzili, że nic nie można z tym zrobić.

Hej!

Proszę o poradę, czy da się coś z tym zrobić. Po bokach okien i pomiędzy nimi jest zapadnięta dachówka (Koramic Orea). Czy to jest standard, czy jednak fachowcy się nie popisali???

[ATTACH=CONFIG]351541[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351538[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351542[/ATTACH]

Myślę, że odległość między oknami jest na tyle mała, że dachówka wydaje się zapadnięta.

Na moim dachu wygląda to tak, dachówka Roben Bergamo.

Zdjęcie-1073.jpg

Okna nie są z najniższej półki. To jest Roto i model droższy od drewnianych. Opinie mają dość dobre. Ale mniejsza o to. Położone są tak nisko, żeby można było je otworzyć, ściana kolankowa jest wysoka.

Dziękuję za pomoc. Pytałam, bo fachowcy twierdzili, że nic nie można z tym zrobić.

Celowo nie chciałem wymieniać tej firmy bo z daleka widać że to roto. Cenią je jakby to była wyższa półka...

Położone są tak nisko, żeby można było je otworzyć, ściana kolankowa jest wysoka.

Ta kołyska na dachówkach to tylko estetyka do poprawienia. Martwią mnie haki rynnowe co metr i rozwiązanie okapu .

Można je otworzyć ? :D Daj zdjęcie od środka budynku i kawałek projektu,rzut z przekrojem :)

Ta kołyska na dachówkach to tylko estetyka do poprawienia. Martwią mnie haki rynnowe co metr i rozwiązanie okapu .

Można je otworzyć ? :D Daj zdjęcie od środka budynku i kawałek projektu,rzut z przekrojem :)

Okna można na szczęście otworzyć :) a rynna jest tymczasowa, żeby ściany nie nasiąkały.

Dzięki wszystkim. Pogadam z "fachowcami", może ich czegoś nauczę dzięki Wam :D. Panowie od okien też mają to obejrzeć w tygodniu.

Edytowane przez Sz-nka

Rzeczywiście efekt jest lepszy ale lekka nierówność jednak jest.

Sąsiad w tym samym czasie co ja kładł 3 razy droższą dachówkę Braas Turmalin. Nierówności porównywalne do moich. Cena w przypadku dachówek płaskich nie idzie w parze z jakością. Do każdego dachu można się w jakiś sposób przyczepić. A do czego, to już kwestia czepiającego się. Konia z rzędem temu, który pokaże idealną równość dachu pokrytego dachówką płaską. Pozdrawiam.