Sz-nka 30.03.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Hej! Proszę o poradę, czy da się coś z tym zrobić. Po bokach okien i pomiędzy nimi jest zapadnięta dachówka (Koramic Orea). Czy to jest standard, czy jednak fachowcy się nie popisali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonvader 31.03.2016 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 nie jestem jestem fachowcem, w sumie to ułożyłem tylko jeden dach (u siebie) płaska dachówka bogen plano 11 ale nie mam żadnych zapadniętych dachówek. Przed decyzją, że kryjemy dach sami, zastanawiałem się czy dam radę. Oglądając takie wykonania - wiem, że to był dobry wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 31.03.2016 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Między oknami faktycznie wygląda to jakby się łaty ugiłęły i połać lekko zapadła, ale ten efekt jest na pewno uwypuklony przez to, że dookoła samych okien dachówka jest podniesiona, bo pewnie jest oparta na kołnierzu. Nie wiem czy jest na to jakaś rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 31.03.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Jest rada; kołnierz do płaskiej dachówki tzw. noki. Lub samemu je wykonać z płaskiej blachy. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 31.03.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Hej! Proszę o poradę, czy da się coś z tym zrobić. Po bokach okien i pomiędzy nimi jest zapadnięta dachówka (Koramic Orea). Czy to jest standard, czy jednak fachowcy się nie popisali??? [ATTACH=CONFIG]351541[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351538[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351542[/ATTACH] To nie jest zapadnięte tylko odstaje na kołnierzach. Wziąć firmę żeby poprawiła. Chyba że kładli na kołnierzach, które Ty kupiłeś to się z nimi dogadaj żeby to poprawili za dopłatą. Swoją drogą nawet jak się nie skapnęli przy montażu kołnierzy to już w momencie układania powinni Cię poinformować że będą fale na tej dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 31.03.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Co to za dziwactwo? Te okna są za nisko w połaci dachu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 31.03.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Okna z najniższej półki. Te gumy zamiast tradycyjnych obróbek to nieporozumienie. Żeby te dachówki nie odstawały trzeba trochę czasu spędzić na szlifowaniu. To jest do poprawienia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sz-nka 31.03.2016 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Okna z najniższej półki. Te gumy zamiast tradycyjnych obróbek to nieporozumienie. Żeby te dachówki nie odstawały trzeba trochę czasu spędzić na szlifowaniu. To jest do poprawienia. Pozdrawiam Okna nie są z najniższej półki. To jest Roto i model droższy od drewnianych. Opinie mają dość dobre. Ale mniejsza o to. Położone są tak nisko, żeby można było je otworzyć, ściana kolankowa jest wysoka. Dziękuję za pomoc. Pytałam, bo fachowcy twierdzili, że nic nie można z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonvader 31.03.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Ten kto tak to wykonał i twierdzi, że inaczej sie nie da fachowcem nie powinien być nazywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.04.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Hej! Proszę o poradę, czy da się coś z tym zrobić. Po bokach okien i pomiędzy nimi jest zapadnięta dachówka (Koramic Orea). Czy to jest standard, czy jednak fachowcy się nie popisali??? [ATTACH=CONFIG]351541[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351538[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351542[/ATTACH] Myślę, że odległość między oknami jest na tyle mała, że dachówka wydaje się zapadnięta. Na moim dachu wygląda to tak, dachówka Roben Bergamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 01.04.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Deska czołowa jest za wysoko, powstaje "kieszeń" . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.04.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Położone są tak nisko, żeby można było je otworzyć, ściana kolankowa jest wysoka. Te okna są nad okapem, i nad ścianą? Do klamki dostajesz ale jesteś pewna że się otwierają? Dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.04.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Te okna są nad okapem, i nad ścianą? Do klamki dostajesz ale jesteś pewna że się otwierają? Dziwnie to wygląda. To fakt. Wygląda jak by okna były zamontowane bezpośrednio na murłatą. A nawet spód okna wychodził poza nią. Dziwny ten montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 01.04.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Okna nie są z najniższej półki. To jest Roto i model droższy od drewnianych. Opinie mają dość dobre. Ale mniejsza o to. Położone są tak nisko, żeby można było je otworzyć, ściana kolankowa jest wysoka. Dziękuję za pomoc. Pytałam, bo fachowcy twierdzili, że nic nie można z tym zrobić. Celowo nie chciałem wymieniać tej firmy bo z daleka widać że to roto. Cenią je jakby to była wyższa półka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.04.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Celowo nie chciałem wymieniać tej firmy bo z daleka widać że to roto. Cenią je jakby to była wyższa półka... Wybrałem Velux Standard Plus, wymiar 78/160. Jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 01.04.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Położone są tak nisko, żeby można było je otworzyć, ściana kolankowa jest wysoka. Dziękuję za pomoc. Pytałam, bo fachowcy twierdzili, że nic nie można z tym zrobić. Ta kołyska na dachówkach to tylko estetyka do poprawienia. Martwią mnie haki rynnowe co metr i rozwiązanie okapu . Można je otworzyć ? Daj zdjęcie od środka budynku i kawałek projektu,rzut z przekrojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sz-nka 01.04.2016 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Ta kołyska na dachówkach to tylko estetyka do poprawienia. Martwią mnie haki rynnowe co metr i rozwiązanie okapu . Można je otworzyć ? Daj zdjęcie od środka budynku i kawałek projektu,rzut z przekrojem Okna można na szczęście otworzyć a rynna jest tymczasowa, żeby ściany nie nasiąkały. Dzięki wszystkim. Pogadam z "fachowcami", może ich czegoś nauczę dzięki Wam . Panowie od okien też mają to obejrzeć w tygodniu. Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Sz-nka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sz-nka 01.04.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Myślę, że odległość między oknami jest na tyle mała, że dachówka wydaje się zapadnięta. Na moim dachu wygląda to tak, dachówka Roben Bergamo. [ATTACH=CONFIG]351683[/ATTACH] Rzeczywiście efekt jest lepszy ale lekka nierówność jednak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 02.04.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Okna można na szczęście otworzyć Sz-nka , najważniejsze,że Tobie się podoba. Pomimo tego,że ten montaż nadaje się idealnie do USTERKI z TV Aby poprawnie zamontować rynnę wypada rozebrać okap , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 03.04.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Rzeczywiście efekt jest lepszy ale lekka nierówność jednak jest. Sąsiad w tym samym czasie co ja kładł 3 razy droższą dachówkę Braas Turmalin. Nierówności porównywalne do moich. Cena w przypadku dachówek płaskich nie idzie w parze z jakością. Do każdego dachu można się w jakiś sposób przyczepić. A do czego, to już kwestia czepiającego się. Konia z rzędem temu, który pokaże idealną równość dachu pokrytego dachówką płaską. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts