Sz-nka 03.04.2016 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Sąsiad w tym samym czasie co ja kładł 3 razy droższą dachówkę Braas Turmalin. Nierówności porównywalne do moich. Cena w przypadku dachówek płaskich nie idzie w parze z jakością. Do każdego dachu można się w jakiś sposób przyczepić. A do czego, to już kwestia czepiającego się. Konia z rzędem temu, który pokaże idealną równość dachu pokrytego dachówką płaską. Pozdrawiam. Będę szczęśliwa, jeśli dach będzie miał tak małe nierówności, jak u Ciebie . Panowie postanowili to poprawić. Zobaczymy jak wyjdzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 03.04.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Będę szczęśliwa, jeśli dach będzie miał tak małe nierówności, jak u Ciebie . Panowie postanowili to poprawić. Zobaczymy jak wyjdzie. Pozdrawiam. Nie popuszczaj dekarzom, stój przy nich i doglądaj. Ja staram się doglądać wszelkich ekip, które u mnie pracują, oczywiście w miarę wolnego czasu. Nie wtrącam się bo to nie ładnie, lecz sama już obecność inwestora na budowie dużo daje. U mnie też można doszukać się nierówności ale ja się tym nie zrażam. Głowa do góry i nie poddawaj się. Będzie dobrze. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sz-nka 04.04.2016 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Nie popuszczaj dekarzom, stój przy nich i doglądaj. Ja staram się doglądać wszelkich ekip, które u mnie pracują, oczywiście w miarę wolnego czasu. Nie wtrącam się bo to nie ładnie, lecz sama już obecność inwestora na budowie dużo daje. U mnie też można doszukać się nierówności ale ja się tym nie zrażam. Głowa do góry i nie poddawaj się. Będzie dobrze. Powodzenia! Dzięki Poczekamy, zobaczymy... Liczę, że staną na wysokości zadania, tym bardziej, że obok jest taras i z tarasu mamy widok na to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 05.04.2016 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Sąsiad w tym samym czasie co ja kładł 3 razy droższą dachówkę Braas Turmalin. Nierówności porównywalne do moich. Cena w przypadku dachówek płaskich nie idzie w parze z jakością. To albo sąsiad grubo przesadził, albo ty dostałeś ją prawie za darmo;) Tak się składa że robiłem wycenę obu i do różnicy o której piszesz to daleko. Nie ma się co łudzić że Bergamo to budżetówka, nie neguje jej oczywiście ale nie mogę zgodzić się ze stwierdzeniem że cena nie idzie z jakością. Wręcz przeciwnie bym powiedział. Objeździłem mase składów z okolicy i Turmalina każdy polecał jeżeli chodzi o jakość, a z tymi tańszymi to różnie, jak się trafi bym rzekł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.04.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Hej! Proszę o poradę, czy da się coś z tym zrobić. Po bokach okien i pomiędzy nimi jest zapadnięta dachówka (Koramic Orea). Czy to jest standard, czy jednak fachowcy się nie popisali??? [ATTACH=CONFIG]351541[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351538[/ATTACH] pianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 05.04.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 To albo sąsiad grubo przesadził, albo ty dostałeś ją prawie za darmo;) Tak się składa że robiłem wycenę obu i do różnicy o której piszesz to daleko. Nie ma się co łudzić że Bergamo to budżetówka, nie neguje jej oczywiście ale nie mogę zgodzić się ze stwierdzeniem że cena nie idzie z jakością. Wręcz przeciwnie bym powiedział. Objeździłem mase składów z okolicy i Turmalina każdy polecał jeżeli chodzi o jakość, a z tymi tańszymi to różnie, jak się trafi bym rzekł. Jak czytam, że coś jest budżetowe to mnie normalnie trzęsie. Z twojego opisu wynika, że kupiłem gówno a sąsiad ma cudo. Każdy material budowlany jest budżetowy, kwestia jaki kto ma budżet! K...wa co za je...bany podział na budżetowców i elitę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 06.04.2016 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Jak czytam, że coś jest budżetowe to mnie normalnie trzęsie. Z twojego opisu wynika, że kupiłem gówno a sąsiad ma cudo. Każdy material budowlany jest budżetowy, kwestia jaki kto ma budżet! K...wa co za je...bany podział na budżetowców i elitę! Na początek proponuję melisę...w dowolnej cenie aby już Tobą tak nie trzęsło. Po drugie nie wiem skąd wywnioskowałeś te bzdety o elitach... Sam szukam oszczędności na budowie ale akurat tutaj postanowiłem nie oszczędzać, Ty pewnie zrobisz to samo w innym momencie budowy. Żyjemy w wolnym kraju i każdy kupuje co mu się podoba i może dzielić się opinią na forum bo po to ono jest. Z twojego postu natomiast wynika że sąsiad to baran bo zapłacił 3 razy więcej za to samo Kupiłeś Bergamo? Jesteś zadowolony ? Gratulacje!!! Jesteś mistrzem świata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.04.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Na początek proponuję melisę...w dowolnej cenie aby już Tobą tak nie trzęsło. Po drugie nie wiem skąd wywnioskowałeś te bzdety o elitach... Sam szukam oszczędności na budowie ale akurat tutaj postanowiłem nie oszczędzać, Ty pewnie zrobisz to samo w innym momencie budowy. Żyjemy w wolnym kraju i każdy kupuje co mu się podoba i może dzielić się opinią na forum bo po to ono jest. Z twojego postu natomiast wynika że sąsiad to baran bo zapłacił 3 razy więcej za to samo Kupiłeś Bergamo? Jesteś zadowolony ? Gratulacje!!! Jesteś mistrzem świata! Ja na niczym nie oszczędzam, sądzę, że Roben to dobry producent. Dachówki płaskie weszły na rynek stosunkowo niedawno i to niezależnie od producenta, tak więc nie ma modelu takiej dachówki produkowanej od dawna (no może poza karpiówką, bo w sumie też jest płaska). Dotychczas na dach wydałem prawie 100 tys a jeszcze wełna i zabudowa poddasza. A melisa jest smaczna. A jaką Ty masz dachówkę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.04.2016 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) W obu przedstawionych realizacjach dachówki powinny być podszlifowane lub tak jak wspomniał Jan boki powinny być wykonane na nokach. Sam montaż okien jest OK bo przy wysokiej ścianie kolankowej i przy braku okapu tak to wygląda i nie jest to żaden błąd. Od środka do murłaty pionowa szpaleta a na murłacie parapet. Efekt dość ciekawy jedyny mankament to trochę gorsze owiewanie szyby. Trudno wyrokować czy będą zastoiny przy okapie bo nie widać jak jest wykonany okap. Co kratką wentylacyjną okapu (wróblówką)? Za duży rozstaw haków rynnowych. Powinno być maksymalnie co 60 cm. Pozdrawiam. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 10.04.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Sam montaż okien jest OK bo przy wysokiej ścianie kolankowej i przy braku okapu tak to wygląda i nie jest to żaden błąd. Od środka do murłaty pionowa szpaleta a na murłacie parapet. Efekt dość ciekawy jedyny mankament to trochę gorsze owiewanie szyby. Andrzeju,pionowa szpaleta dołu okna w tym przypadku zrówna się z zewnętrzną stroną muru ewentualnie kilka centów głębiej . Pozdr. edit:kilka centów na zewnątrz nie głębiej. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez DACxxxAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.04.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Wykonywałem takie montaże. Jedyna rzecz o jaka należy zadbać to staranne ocieplenie tej pionowej ścianki. W tym konkretnym przypadku nie będzie żadnego problemu bo dach jest bezokapowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts