perm 31.03.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Naszła mnie podobna refleksja przy okazji telefonu do Krajowej Informacji Podatkowej. Po wybraniu opcji miła pani mówi: "Jesteś osiemnasty w kolejce, czas oczekiwania na połączenie - godzina i dwadzieścia minut". Zdębiałem. Jako, że po dziesięciu minutach komunikat niezmiennie skazywał mnie na ponad godzinne oczekiwanie zrezygnowałem. Urzędników w Polsce starczyłoby na obdzielenie kilku państw. Nie ma jednak komu odbierać telefonów. Jeżeli macie przykłady podobnie "doskonałej" organizacji państwowych i samorządowych urzędów to piszcie w tym wątku. Dajmy jednak spokój dyskusjom politycznym. Po prostu opisujcie fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 04.04.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 My popełniliśmy literówkę jakiś czas temu w PIT. Nie podalismy też nr kontaktowego a nasze rzeczywiste miejsce zamieszkania było inne niż zameldowania i składania zeznania podatkowego. Pani z urzędu udało się jednak z nami skontaktować, prowadząc istne śledztwo dzwoniąc do kilku osób o tym nazwisku co nasze aż trafiła na teściów i tak ponoć po prawie 3 godzinach poszukiwań skontaktowała się z nami, poprosiła o przyjazd. Z nami potem na miejscu sprawdziła czy wszystkie obliczenia są poprawne bo jak stwierdziła "nie chce żebyśmy przez jakieś głupoty mieli problemy i musieli robić niepotrzebnie kilometry" Jest możliwe żeby w Polsce było normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.04.2016 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 My popełniliśmy literówkę jakiś czas temu w PIT. Nie podalismy też nr kontaktowego a nasze rzeczywiste miejsce zamieszkania było inne niż zameldowania i składania zeznania podatkowego. Pani z urzędu udało się jednak z nami skontaktować, prowadząc istne śledztwo dzwoniąc do kilku osób o tym nazwisku co nasze aż trafiła na teściów i tak ponoć po prawie 3 godzinach poszukiwań skontaktowała się z nami, poprosiła o przyjazd. Z nami potem na miejscu sprawdziła czy wszystkie obliczenia są poprawne bo jak stwierdziła "nie chce żebyśmy przez jakieś głupoty mieli problemy i musieli robić niepotrzebnie kilometry" Jest możliwe żeby w Polsce było normalnie Urzędy skarbowe zmieniły się bardzo. Wystarczy być rzetelnym płatnikiem a można liczyć i na wyrozumiałość i na życzliwą pomoc. Pierwszy raz przeżyłem szok kilka lat temu. Świeżo założyłem Sp z o.o. jako odział angielskiej firmy i nie bardzo wiedziałem jak mam niektóre rzeczy liczyć, Przemiła pani w US zrobiła wszystko za mnie, co zajęło jej prawie godzinę. Tak naprawdę mogła powiedzieć, że to robota dla księgowej i wcale bym się nie zdziwił. Miałem jakieś opóźnienie, na które po prostu machnęła ręką. Tak jest do tej pory. Do mojego US chodzę z przyjemnością. Dosłownie. Mam nadzieję, że nowa władza tego nie zmieni. No, ale nie o tym ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 05.04.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Urzędy skarbowe zmieniły się bardzo. Wystarczy być rzetelnym płatnikiem a można liczyć i na wyrozumiałość i na życzliwą pomoc. Pierwszy raz przeżyłem szok kilka lat temu. Świeżo założyłem Sp z o.o. jako odział angielskiej firmy i nie bardzo wiedziałem jak mam niektóre rzeczy liczyć, Przemiła pani w US zrobiła wszystko za mnie, co zajęło jej prawie godzinę. Tak naprawdę mogła powiedzieć, że to robota dla księgowej i wcale bym się nie zdziwił. Miałem jakieś opóźnienie, na które po prostu machnęła ręką. Tak jest do tej pory. Do mojego US chodzę z przyjemnością. Dosłownie. Mam nadzieję, że nowa władza tego nie zmieni. No, ale nie o tym ten wątek. Machnęła ręką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.04.2016 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Machnęła ręką ?Tak. Powiedziała, że to drobiazg. Najważniejsze, że terminowo zaliczki i, choć tego nie powiedziała ale tak zrozumiałem, że płacę dosyć wysokie podatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.04.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 O zniknęła moja uwaga - na temat że forumowicz Perm nawet w wątku o podatkach wali swoje kloce fobii o "nowej władzy". Cenzorze - zastanów się co robisz, zastanów się co robisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.04.2016 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 O zniknęła moja uwaga - na temat że forumowicz Perm nawet w wątku o podatkach wali swoje kloce fobii o "nowej władzy". Cenzorze - zastanów się co robisz, zastanów się co robisz...Znowu matoł się odezwał. Moderatorzy, nie spać! Gonić czerwoną hołotę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.04.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 cenzor robi swoje http://www.petycjeonline.com/read/20162/10234816i kto tu jest normalny po tym linku zwątpiłem w to co nas otacza.jest tego dużo ale ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts