gokart 31.03.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Dzień dobry. Posiadam na działce taki piec kominkowy jak poniżej : Piec kominkowy SAMSON 6EWDMoc.: 11 kW. Materiał: żeliwo. Wym.: 55 x 66 x 45 cm. Waga: 85 kg. Opalany węglem lub drewnem. Chciałbym obudować kominek cegłą szamotową żeby lepiej trzymało ciepło bo kominek szybko stygnie. W sklepie....... dowiedziałem się, że obudowanie cegłą szamotową nie jest najlepszym pomysłem gdyż cegła będzie dużo ciepła zatrzymywała w środku i kominek tak się nagrzeje, że może się rozszczelnić. Co o tym sądzicie ? Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.03.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Sądzę, że to nie był sklep z kominkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gokart 31.03.2016 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Powiedzmy, że sklep z kominkami i wieloma innymi rzeczami więc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 31.03.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Możliwe że znają jakość wkładu który sprzedali i rada w tym przypadku była jak najbardziej słuszna .... w końcu piece do topienia żeliwa robi się z szamotu .Zastrzegam że nie znam tego wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.03.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Kupiłeś piecyk wolnostojący (kominkowy). To nie są urządzenia do zabudowy. Oczywiście nikt Ci nie może tego zabronić, ale do tych celów, należało kupić wkład kominkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 31.03.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 W opisie jest ;- moc NOMINALNA 11,5 kW !!- paliwo drewno ,WĘGIEL KAMIENNY ....... a obudowy z szamotu się boj się ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gokart 31.03.2016 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Czyli jednym słowem obudować tego nie można/nie powinno się bo ?? teść mnie będzie wypytywał bo to jego kominek i jego pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALEKSANDRA_PETER 22.04.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Witam serdecznie. Posiadam palenisko otwarte . Chciałabym w jakiś sposób zaimpregnować cegły , ( mam wrażenie, że się wykruszają )aby wzmocnić powierzchnie cegły . Czy znacie jakieś specyfiki służące temu? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.04.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Witam serdecznie. Posiadam palenisko otwarte . Chciałabym w jakiś sposób zaimpregnować cegły , ( mam wrażenie, że się wykruszają )aby wzmocnić powierzchnie cegły . Czy znacie jakieś specyfiki służące temu? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Jeśli mówisz o cegłach szamotowych w palenisku, impregnacja niewiele pomoże. Trzeba pomyśleć o remoncie. Zamiast wymiany cegieł, proponuję okładziny z płyt lub płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts