Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garażowa + brama wjazdowa

Recommended Posts

Dom i ogrodzenie wybudowane blisko 20 lat temu i nigdy niezamieszkały.

Teraz muszę wyremontować i wykończyć.

Na początek pytanie ogólne.

Brama wjazdowa przesuwna samojezdna Wiśniowski - brama garażowa segmentowa Hormann. Dlaczego?

Brama wjazdowa Wiśniowskiego podoba mi się jeśli chodzi o samo wykonawstwo bramy i ocynkowanie każdego elementu.

Brama Hormanna - przede wszystkim mam punkt sprzedaży 1km. od domu, zaufanie do firmy wynikające z tradycji i chyba brak problemu z serwisem.

Czy takie połączenie ogólnie jest OK???????????????????????

Wymagania ogólne!

-niezawodność codziennego działania

-serwis

Naczytałem się złych opinii na temat serwisu Wiśniowskiego i problemów z działaniem napędu w słupku?

Dlatego pytanie czy w ogóle Wiśniowski?

Jeśli tak to napęd w słupku czy zewnętrzny?

Otwory brama wjazdowa Wiśniowski 4x 1,5 (chętnie mniej), brama garażowa 3x 2125.

Czy z napędami i montażem zmieszczę się w 15 000zł?

Dom i ogrodzenie wybudowane blisko 20 lat temu i nigdy niezamieszkały.

Teraz muszę wyremontować i wykończyć.

Na początek pytanie ogólne.

Brama wjazdowa przesuwna samojezdna Wiśniowski - brama garażowa segmentowa Hormann. Dlaczego?

Brama wjazdowa Wiśniowskiego podoba mi się jeśli chodzi o samo wykonawstwo bramy i ocynkowanie każdego elementu.

Brama Hormanna - przede wszystkim mam punkt sprzedaży 1km. od domu, zaufanie do firmy wynikające z tradycji i chyba brak problemu z serwisem.

Czy takie połączenie ogólnie jest OK???????????????????????

Wymagania ogólne!

-niezawodność codziennego działania

-serwis

Naczytałem się złych opinii na temat serwisu Wiśniowskiego i problemów z działaniem napędu w słupku?

Dlatego pytanie czy w ogóle Wiśniowski?

Jeśli tak to napęd w słupku czy zewnętrzny?

Otwory brama wjazdowa Wiśniowski 4x 1,5 (chętnie mniej), brama garażowa 3x 2125.

Czy z napędami i montażem zmieszczę się w 15 000zł?

Za taki jak u Ciebie wymiar bramy garażowej segmentowej zapłaciłem miesiąc temu 5200 zł.

Grubość panelu 60 mm. Bardzo ciepła. Producent Krispol, model VENTE K2 RFS 60. Napęd Somfy Dexxo Optimimo RTS. Bierz bramę wjazdową i garażową z napędami jednego producenta. W kieszeni będziesz nosił tylko jeden pilot!

Co do bramy wjazdowej Wiśniowski powiem jedno: sąsiedzi mają przesuwkę tego producenta o długości 5 metrów, Model AW 1053, kiedyś bardzo mi się podobał, ale jak zobaczyłem u sąsiadów z bliska to muszę powiedzieć, że dupy nie urywa. A cena kosmiczna!

Wybrałem (jeszcze nie zamontowałem) ogrodzenie frontowe z firmy Max Gates wzór Lyon. Naprawdę nowoczesny styl i elegancja w jednym. Proponuję zobaczyć w necie. Za 25 metrów frontu, brama 2-skrzydłowa (2x2 metry) i furtka (0,9 metra) zapłacę ok 10.000 zł. Do tego jeszcze napęd Somfy (w moim zakresie).

Pozdrawiam.

Edytowane przez wg39070

Zapomniałem dodać dlaczego Wiśniowski?

bo brama ocynkowana z gwarancją na powłokę 10 lat.

Czy Krispol w podobnej cenie robi ocynki? Poczytałem na temat trwałości powłok. To raczej ocynków nikt nie krytykuje. Pewnie cena bramy Wiśniowskiego wynika między innymi z ocynku.

Co sądzicie o napędzie w słupku Wiśniowskiego AWSo2000?

Czy da się skonfigurować pilota od tego napędu z napędem do bramy segmentowej?

Czy rozsądne jest zamontowanie obu bram bez napędów, a później dokupienie napędów?

Czy wtedy problemem jest brak gwarancji na montaż napędów?

Zapomniałem dodać dlaczego Wiśniowski?

bo brama ocynkowana z gwarancją na powłokę 10 lat.

Czy Krispol w podobnej cenie robi ocynki? Poczytałem na temat trwałości powłok. To raczej ocynków nikt nie krytykuje. Pewnie cena bramy Wiśniowskiego wynika między innymi z ocynku.

Co sądzicie o napędzie w słupku Wiśniowskiego AWSo2000?

Czy da się skonfigurować pilota od tego napędu z napędem do bramy segmentowej?

Czy rozsądne jest zamontowanie obu bram bez napędów, a później dokupienie napędów?

Czy wtedy problemem jest brak gwarancji na montaż napędów?

Krispol daje pełny ocynk i 5 lat gwarancji.