waka 31.03.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Cześć. Robotnicy zrobili mi za duży otwór na drzwi wejsciowe i po ich montażu mam dziurę nad nimi 30cm×140. W jaki sposób się jej pozbyć żeby było ok? Oczywiście wiem ze musze uważać żeby nie wygięte mi ościeżnicy po wypełnieniu dziury. Macie pomysł jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.04.2016 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 140 cm szerokości? Tzn ze drzwi są z dostawką, a więc wymagają (przynajmniej jest bardzo wskazane) zamocowania w okolicy łączenia. Jak zamierzasz to zrobić jeśli nie chcesz zrobić nowego nadproża? To najskuteczniejszy i najtrwalszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 01.04.2016 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Zawsze nad drzwiami wejściowymi można dać szybę doświetlenia. Zastosować dedykowane poszerzenia z PCV, normalnie okleić styropianem i otynkować od wewnątrz a ocieplić od zewnątrz. Podkuć po bokach, osadzić pręty zbrojeniowe i nadmurować. Tak wygląda dedykowane poszerzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 01.04.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 JA podkułem bo bokach po około 10cm i wsadziłem 2 nadproża porotherm 11,5 resztę nad zamurowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 12.04.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Moim zdaniem też to co pisze Łukasz jest OK, tylko wkułbym się trochę głębiej jak 10cm na stronę z tymi nadprożami. Dałbym jakieś 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts