lukaszu 01.04.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Witam, działka rolna uzyskała status budowlanej i chcę się budować. Dotychczas na tym terenie rósł las sosnowy, około 20 letni. Drzewka chcemy wyciąć. Pytanie co z gruntem, jak wykarczować korzenie, zrobić grunt pod trawnik. Czy ktoś z Was budował na terenie leśnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 01.04.2016 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Witam, działka rolna uzyskała status budowlanej i chcę się budować. Dotychczas na tym terenie rósł las sosnowy, około 20 letni. Drzewka chcemy wyciąć. Pytanie co z gruntem, jak wykarczować korzenie, zrobić grunt pod trawnik. Czy ktoś z Was budował na terenie leśnym? zeby wyciac te drzewa musisz miec pozwolenie - z twojej wypowiedzi nie wynika czy ten lasek by sklasifikowany jako LAS czy nie. Jest wiwle firm to wycina drzewa, oni tez karczuja. choc przy sosnach to i koparka sobie poradzi a jak wam sie nie spieszy to ponawiercac mozna pien i wpuscic do niego roundup (albo pewien grzyb - musialys poszukac w necie) i wtedy Ci spruchnieje w 3-4 lata... ja osobiscie zalatwilem to przy pomocy koparko-ladowarki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszu 01.04.2016 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Temat pozwolenia jest załatwiony. Tak jak pisałem działka rolna a nie las. Zadrzewienie traktowane jest jako plantacja i jest zezwolenie na wycinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 01.04.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Przeczytaj ten wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?241470-wycinka-drzew-na-dzia%C5%82ce&p=6944857#post6944857 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszu 04.04.2016 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Pytani co dalej z takim gruntem po wytarganiu korzeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts