Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szczelina pomiędzy ramkami w potrójnej szybie zespolonej Vetrex V90+

Recommended Posts

Witam,

Jestem po montażu stolarki okiennej firmy Vetrex V90+ i mam watpliwości co do szczeliny pomiędzy dwoma ramkami gdzie powinna znajdować sie trzecia szyba ponieważ wg producenta szyby są grubości min 4mm a szpara w moich niektórych oknach takiej szerokości nie ma i nie mam pojęcia dlaczego tak jest jak to widać na zdjęciu. Czy ktoś z Was miał podobny problem czy jest to może wada fabryczna szyby zespolonej czy jest to jakieś złudzenie optyczne. Pomóżcie. Dziękuje

image.jpg

image.jpg

Gdy mój wczorajszy klient zapytał o to samo, to wątpliwości rozwiał test z zapalniczką. Jej światlo odbite w szkle wskazało trzy płomienie, a osoby bardziej spostrzegawcze zobaczyły ich 6 - występujące parami, w takich samych odstępach.

Dziękuje za szybkie odpowiedzi ale przecież ja nic nie pisałem o braku szyby bo szyba faktycznie jest. Chodzi mi przede wszystkim o ten odstęp pomiędzy "ciepłymi ramkami" ponieważ w niektórych miejscach prawie sie stykają i nie wiem czy to może być czy mam reklamować to oszklenie.

No właśnie tłumaczymy że to złudzenie. Pomiędzy ramkami jest szyba - w tym wypadku o grubości 4mm, więc odległość pomiędzy nimi jest identyczna a Twoje wrażenia mogą być wywołane lekkim "niezgraniem" linii ramek. To taka naturalna "niedoskonałość" procesu produkcji szyb zespolonych nie wpływająca nijak na produkt.

Nawet nie wiem czy może to być zgrane lepiej. Ja bym to porównał do jazdy autem. Niech dwóch kierowców przejedzie po świeżym śnieg prosto 1km. Wtedy porównajmy czy tor jazdy jest idealnie prosty.

A jeśli nada nie wierzysz - składaj reklamację. Wyjęcie szyby być mógł zobaczyć to na własne oczy jest kwestią 10 minut i jakiś 50-100zł za robociznę. Jak diler wezwie serwis, to dodatkowo się narazi na obciążenie kosztami jego dojazdu, bo sprawa jest oczywista.

Chętnie poznam inne stanowiska w dyskusji na temat takiej sprawy.