Ed 22.07.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Witajcie, Jastem kompletnym laikiem (a zabieram się za budowę - co to będzie ). Mam może banalne pytanie, ale niestety nie wiem jakie formalności należy jeszcze spełnić po uzyskaniu pozwolenia na budowę - samo pozwolenie załatwia dla mnie firma, w której kupuję projekt. Czy już potem mogę się budować - czy jeszcze jakieś projekty przyłączy, itp. Czy to wchodzi już w pozwolenie na budowę. Pozdrawiam Młody Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 22.07.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 to zależy od tego co zawiera projekt (np. przylącz energetyczny, gazu, wody) i na co opiewa pozwolenie - np. na dom wraz z przyłączem, czy tylko na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 23.07.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 jak będziesz miał pozwolenie na budowę, odbierasz dziennik budowy z urzedu gminy osteplowany przez nich,będziesz musiał poszukać kierownika budowy, wypełni on takie oswiadczenie że przyjmuję obowiązki kierownika budowy i będziesz musiał te oświadczenie złozyć razem z zawiadomieniem o ropoczeciu robót budowlanych w powiatowym inspektoracie nadzoru budowlanego najpóźniej na 7 dni przed rozpoczeciem robót (wnioski gotowe w pinb). potrzebny ci będzie geodeta do wytyczenia budynku na działce i odnotowania tego w dzienniku budowy. tyle załatwiałem ja projekt mam tylko na dom, chyba że o czymś zapomniałem napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts