kris86k 03.04.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 WitamMam taki problem. Mam brodzik z syfonem podtynkowym ale nie jestem w stanie określić idealnego miejsca montażu za nim nie będę miał płytek na ścianach. Czy w związku z tym mogę zostawić podłogę nie pomalowaną mapegum i później po położeniu płytek na ścianach "zafoliować" podłogę już po ostatecznym montażu syfonu? Chodzi mi o to czy mapegum musi być kładziony w jednej nieprzerwanej warstwie? Pozdrawiam,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 07.04.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Co to jest "brodzik z syfonem podtynkowym"? Z tego co pamiętam mapegum powinno być "kładzione" w dwóch nieprzerwanych warstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris86k 14.04.2016 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Moze nie tyle podtynkowy co podposadzkowy. Musiałem wykuc dziure w podlodze na syfon. Nie wiem jak dokladnie wyjdzie grubość ścian i podłogi dlatego wolałbym go zamocowac już po położeniu części kafli na ścianach i podłodze. Nie bardzo wiem co w takim wypadku zrobic? Standardowo kladzie sie odrazu mapegum na podlodze i scianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 14.04.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Standardowo kładzie się najpierw taśmy w narożnikach i wokół odpływu i na to mapegum. Stałem przed podobnym dylematem - ale trzeba było po prostu "wyliczyć" grubości i odległości i tak osadzać odpływ. Tu zamieściłem relacje z prac, może coś to Ci pomoże:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?247689-Odp%C5%82yw-liniowy-moja-realizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts