Adaxis 03.04.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Witam, jestem przed budową i chcę zakupić jakiś dostawczak/kombi na drobnicę do budowy domu - cena ok. 5-7 tys zł.Na początku wchodził w grę VW Transporter, ale obecnie jesteśmy za mniejszym kombiakiem i stąd prośba o pomoc w celu wyboru pomiędzy:1. VW Caddy II diesel 1.92. Peugeot Partner np. 1.6 HDI Ew. co proponujecie do awaryjnego przewozu desek, płyt i innej drobnicy przygotowawczej do budowy. Wg mnie najlepszy byłby z otwieranym z tyłu drzwiami, wtedy widlakiem można coś wsunąć -stąd też wybór tych 2 powyżej. Z góry dziękuję za opinie/propozycje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekT 03.04.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Za 5-7 tyś. to fajną skarbonkę bez dna można sobie kupić. Co najwyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 03.04.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 chyba jedynie jakiś ford tranzit bo nie ma tak wariackich cen jak vw , kupić taki aby rok polatał i dalej do żyda lub na złom , zarobi na siebie na pewno lub jakiegoś kombika typu audi 80 z hakiem i przyczepka a po skończeniu budowy jeszcze dobrze sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.04.2016 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 J/w w poście #3, ile razy będzie trzeba dowieźć "awaryjnie parę desek" - o ile w ogóle będzie trzeba, to taniej taksówką te parę razy przywieźć... A tak naprawdę to pewnie przyda się przy wykończeniu - farba, pędzle, kołki rozporowe czy coś takiego do tego starczy kombi. Na poprzednich etapach to raczej trzeba przywieźć tony masy i długie metry długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 04.04.2016 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi! OK, sprawdzę jeszcze Forda Tranzita, ale go wstępnie odrzuciłem ze względu na osobówkę i pojemność silnika -opłaty... -wolałbym coś <2.0 A co z VW Transporter T4? Jest jeszcze wersja dorobienie haka do osobówki i zakupu przyczepki. Przyczepka chyba na wartości tak nie traci... Macie doświadczenia techniczno-prawne z hakiem i przyczepką? -dużo załatwień i ile to kosztuje? Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekT 04.04.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Mylicie pojęcia.Mam Fabie (hatchback).Wchodzą do niej na długość listwy 2,5 m - wszystkie narożniki, kątowniki, przypodłogowe.250 kg cementu do bagażnika bez składania siedzeń wchodzi bez problemu.Jak się złoży siedzenia to np. 6-7 worków po 120 l ze śmieciami można wywieźć.Farb, kołków, srołków - do oporu.A później wymyje, wysprzątam i "do kościoła" jade. A wy chcecie Tranzita kupować? Do czego? Zbrojenia i desek i tak nie przywiezie, bo za krótki. To do czego? Spierxxxli się coś, trzeba będzie wydać 2-3 tyś. na naprawę i tyle będzie pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts