MarcinMartyniuk 03.04.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Pojawił sie u mnie problem z pękniętą szybą w suwance ....w styczniu wstawiono okna w budynku niestety wstawiono suwannke z dwiema rysami na zewnętrznej stronie po zgłoszeniu do firmy u której zakupiłem okna zgodziła sie na wymianę pakietu szybowego i zrobiła to w marcu i chyba pechowo bo to chyba był 13 Wszystko było ok szyba cała i nagle po 3 dniach pojawiło sie pęknięcie na wewnętrznej stronie suwanki rysa była mała pojawiła sie u gory okna i była nie wyczuwalna pod palcem tak jakby pęknięcie nastąpiło od środka spod listwy ale gdy otworzyłem i zamknąłem okno poleciało po całej tafli . Zgłosiłem to firmie i sie zaczęły schody a to przyjedzie serwis na oględziny itp. Ok przyjechał zrobił foto do ekspertyzy dla producenta szyb by rozpatrzył reklamacje no i stało sie jak to bywa czyli....wina po mojej stronie bo okno wstawione użytkowane ....pewnie nie umiejętne otwieranie i tam takie farmazony(okno otwarte od wymiany pakietu raz) no ale pan stwierdził ze sa firma elastyczna wiec proponują podzielenie sie kosztami wymiany pakietu na co nie przystałem . Tłumaczenia ze takie szyby sobie pękają od tak sobie jakos do mnie nie trafiają . Czy możliwe jest ze cos było nie tak zrobione przy wymianie tego pakietu szybowego ? Czy wymienić i dalej czekać jak pęknie ? W jednym rogu zauważyłem ze listwy w rogu mają szparę nieduża ale jest na co pan z serwisu stwierdził ze to nie ma wpływu na pęknięcie bo to tylko listwa troszke za krótko przycięta . Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez MarcinMartyniuk Dodanie zdjeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.04.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Z tych miniaturowych zdjęć to wiele nie widać. Może to zbieg okoliczności, może przyczyna tkwi w naturalnych "procesach" (taka pora roku) a może w uszkodzeniu powstałym wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 04.04.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Miałem to samo, ale na dole, obie szyby jakby ktoś cyrklem odrysował. U nas podobno obwiniali pakiety szybowe, montaż był ok. Pękło jak już zbierali się do odjazdu. W drugiej za 3 dni. Od miesiąca nowe szyby i jest ok. Ale dali po 3 podkładki pod szyby. Oryginalnie były 2. Niby wszędzie tak robili i to ich pierwsza skucha. Też Veka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.04.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Jeśli pękło tak samo.. to hmm.. Jeśli wymieniała ekipa sprzedawcy to trudno by mieli obwiniać swój montaż. I te trzy podkładki też nie jest zbyt fachowe - przynajmniej na stan mojej wiedzy, ale tego nie bierz na serio. To że nie widziałem nie znaczy że być nie może. Niech Ci się trzyma ta szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMartyniuk 04.04.2016 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Dzięki za zainteresowanie tematem Zdaje sobie sprawe ze nie wezmą na siebie winy wstawiający okna ,pewnie bym temat odpuścił i przełknął gdyby nie ilośc baboli ktore sie przytrafiły przy tych oknach .... Suwanka =rysa , okno tarasowe =mikro pęknięcia od dołu do gory (wyszło fartem dzięki elektrykowi ktory kładł instalacje przy halogenie) inne okna powiedzmy standardowe problemy z otwieraniem na 10 okien 4 w tym jedno juz nie do otwarcia trzeba wyciągać pakiet by sprobowac je otworzyć aby jak mysle wymienić narożniki ... Okazało sie ze nie zgrywaly sie zamki w położeniu mikro wentylacji ... Ech i juz zaczynam pomału żałować wyboru tej firmy a wybór nie był podyktowany cena a i firma to nie krzak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 04.04.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Ja mialem podobnie, w lokalu uzytkowym w ktorym jestem 5 lat, a okna duzo duzo dluzej, z pol roku temu ni z tdgo ni z owego pekl pakiet, w ten sam sposob, spod uszczelki i to od wew strony. Nie bylo uderzone ani nic. Pakiet wymienioem 3 miesiace temu i na razie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMartyniuk 04.04.2016 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Ja mialem podobnie, w lokalu uzytkowym w ktorym jestem 5 lat, a okna duzo duzo dluzej, z pol roku temu ni z tdgo ni z owego pekl pakiet, w ten sam sposob, spod uszczelki i to od wew strony. Nie bylo uderzone ani nic. Pakiet wymienioem 3 miesiace temu i na razie jest ok Gdyby to minęło choc pare miesięcy ... Gdyby to było użytkowane wiadomo ktos trzaśnie ktos puknie itp. A tu byc moze taka zbieżność ze minęło tylko trzy dni od wymiany pakietu i trach . No i te pozostałe babole przy oknach wiec mozna myslec tylko negatywnie o tym wszystkim . A moze ludzie ktorzy pracują przy montażu okien sa w stanie odpowiedzieć czy takie skuchy ktore opisałem czesto sie zdarzają ? Rozumiem błąd ludzki kazdy sie moze pomylić tylko zastanawia mnie to ze nie wychwycili tego ludzie ktorzy montują okna na taśmie a pozniej brygada ktora te okna montuje wiem moja wina bo na wszystkim powinienem sie znać ale gdy zwróciłem uwagę na to ze okna sie ciezko otwierają to usłyszałem wie pan bedzie regulacja itp.no i była...nic nie dało i dopiero przy drugim razie wyszło ze okucia nie takie . Wiec dlatego dopadają takie watpliwości czy faktycznie ten pakiet został prawidłowo wymieniony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 04.04.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 [ATTACH=CONFIG]351884[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]351885[/ATTACH]Witam ...edit ... Czy możliwe jest ze cos było nie tak zrobione przy wymianie tego pakietu szybowego ? Czy wymienić i dalej czekać jak pęknie ? W jednym rogu zauważyłem ze listwy w rogu mają szparę nieduża ale jest na co pan z serwisu stwierdził ze to nie ma wpływu na pęknięcie bo to tylko listwa troszke za krótko przycięta . Dosyć marna jakość tych zdjęć, ale chyba obydwie rysy mogą być w okolicach podkładek do szklenia. Sądzę, że niedokładne ich włożenie pod pakiet mogło skutkować pęknięciami w tych narożnikach. Wyjęcie listew przyszybowych pozwoli dokładniej określić przyczynę...albo już serwisant to stwierdził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 04.04.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 ...edit... inne okna powiedzmy standardowe problemy z otwieraniem na 10 okien 4 w tym jedno juz nie do otwarcia trzeba wyciągać pakiet by sprobowac je otworzyć aby jak mysle wymienić narożniki ... Okazało sie ze nie zgrywaly sie zamki w położeniu mikro wentylacji ... Nie bardzo rozumiem jakie to "standardowe" problemy mogą być w 40% nowo zamontowanych okien, których nie można usunąć... Jakie zamki się nie zgrywały przy położeniu mikro i jakie narożniki należy wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMartyniuk 05.04.2016 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Stary miałem na myśli ze w pozostałych tak zwanych standardowych oknach czyli powiedzmy 1500x1500 itp. Niestety w tej chwili mam takie foto z telefonu ...nie mam pojecia jak to powiekszyć Miałem nadzieje ze mi sie uda być dziś na budowie i cos pstryknąć lecz nie wyszło . Co do podkładek to wiesz ja jako laik nie mam o tym pojecia fakt pan z serwisu ściągnął listwę popatrzył stwierdził ze wszystko ok pod względem montażu i jedynie co moze zrobic to zdjecie szyby ktore zostanie przesłane do producenta szyb Aha Pan to stwierdzający to ten sam co wymieniał ten pakiet to raczej u nas jest mało spotykane by ktos sam stwierdził ze np. Cos zrobił nie tak i to pękło .... Jedyne co to moze warto wziac kogos nie zależnego by mogl to stwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts