italka 22.07.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Zachorowałam na czerwony powojnik. Nie różowy, nie fioletowy, nie lila, ale właśnie czerwony, piękna meksykańska czerwień. Te odmiany, które na str. pnacza.pl są czerwone, karmazynowe, w rzeczywistości są albo różowe (jak byłam mała miałam taki paskudny sweterek różowy...) , albo jakieś wyblakłe. Proszę, proszę, proszę, widział ktoś czerwony???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 23.07.2004 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Zachorowałam na czerwony powojnik. Nie różowy, nie fioletowy, nie lila, ale właśnie czerwony, piękna meksykańska czerwień. Te odmiany, które na str. pnacza.pl są czerwone, karmazynowe, w rzeczywistości są albo różowe (jak byłam mała miałam taki paskudny sweterek różowy...) , albo jakieś wyblakłe. Proszę, proszę, proszę, widział ktoś czerwony???? http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/322.html&plant_number=173 nazwa polska: powojnik 'Mme Julia Correvon' -barwa kwiatów: czerwone powojnik 'Kardynał Wyszyński' - barwa kwiatów: czerwone hmm...czerwień ma tak wiele odcieni...trudno powiedzieć czy te nie są w kolorze sweterka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
italka 25.07.2004 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Dziękuje brdzo. Kardynał Wyszyński x 2 właśnie od wczoraj rośnie sobie przy tarasie (śliczny kolorek ma), a tej drugiej odmiany jakoś ni widu, ni słychu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts