Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Smród z prysznica

spedds

Recommended Posts

Witam. Otóż mam taki problem, że często gdy spuszczam wodę w toalecie zasysa powietrze w prysznicu przez co woda ucieka z syfonu i w całej łazience śmierdzi ściekami. Mieszkam w bloku na ostatnim piętrze. Czy to może być wina syfonu czy raczej problem z napowietrzeniem kanalizacji?

Witam. Otóż mam taki problem, że często gdy spuszczam wodę w toalecie zasysa powietrze w prysznicu przez co woda ucieka z syfonu i w całej łazience śmierdzi ściekami. Mieszkam w bloku na ostatnim piętrze. Czy to może być wina syfonu czy raczej problem z napowietrzeniem kanalizacji?

Jesli to blok to zglos do administracji. Taki efekt powoduje brak lub zle działajaca wentylacja pionu kanalizacyjnego. Duza ilosc wody spadajaca gwaltowanie pionem wytwarza za soba pocisnienie, co wysysa Ci wode z syfonu. Jesli gdzies powyzej bylby drozny kominek wentylacyjny pionu, powietrze dostało by się do pionu wlasnie ta droga zamiast wysysac wode z syfonu prysznica.

Niskoprofilowe syfony prysznicowe nie pomagaja, bo zawieraja mało wody, wiec ja łątwo wyssac. Co nie zmienia faktu ze tak sie dziac nie powino przy prawidlowo na[owietrzonej kanalizacji

Gość Konto usunięte_1*
bo połowa tych syfonów w handlu ma tylko nazwę syfon , chłam i nic więcej , ostatnio kupiłem kran z dołaczonym korkiem typu kilik-klak qurwa masakra co za durnie to zrobili za żadne skarby tego nie uszczelnisz , uszczelka z góry uszczelka z dołu ale śruba dokręcana na gwint i po tym gwincie leje woda , trzeba być kompletnym kretynem ab coś takiego wypuścić , to samo z tymi syfonami , powinien być jakiś poziom wody aby powietrze nie wypływało czy wpływało a oni robią to tak że czasem jest to otwarte lub przykryte wodą 1 cm i byle ruch wody powoduje zasysanie czy wydmuchiwanie powietrza

to samo z tymi syfonami , powinien być jakiś poziom wody aby powietrze nie wypływało czy wpływało a oni robią to tak że czasem jest to otwarte lub przykryte wodą 1 cm i byle ruch wody powoduje zasysanie czy wydmuchiwanie powietrza

Zle zrobiona kanalizacja potrafi wode nawet z sedesu wyssac. A przy dobrze zrobionej i sprawnej kanalizacji nawet z tych badzeiwnych 1cm prysznicowych syfonów woda nie zostanie zassana.

Lub inaczej, jak jest spaprana kanalizacja, to zawsze sie znajdzie syfon z ktorego bedzie zasysac. Czy mamy miec wszyscy mega wielkie syfonu z 5 litrami wody na wypadek gdy jakichs hytryulik spaprze kanalizacje?

Gość Konto usunięte_1*
Zle zrobiona kanalizacja potrafi wode nawet z sedesu wyssac. A przy dobrze zrobionej i sprawnej kanalizacji nawet z tych badzeiwnych 1cm prysznicowych syfonów woda nie zostanie zassana.

Lub inaczej, jak jest spaprana kanalizacja, to zawsze sie znajdzie syfon z ktorego bedzie zasysac. Czy mamy miec wszyscy mega wielkie syfonu z 5 litrami wody na wypadek gdy jakichs hytryulik spaprze kanalizacje?

ale gościu pisze że to jest blok to raczej wykluczamy spapraną hydraulikę co ? bo ja myślę że to nie wina hydrauliki tylko tych badziewi w handlu

ale gościu pisze że to jest blok to raczej wykluczamy spapraną hydraulikę co ? bo ja myślę że to nie wina hydrauliki tylko tych badziewi w handlu

A to czemu wykluczasz ze w bloku cos jest spaprane?

A po drugie, nie musi byc spaprane. Moze byc niedrozne, mogly praki gniazdko zbudowac, roznie sie zdarza. Od tego jest administracja zeby sprawdzic.