cartel1 05.04.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Witam, Mam propozycję montażu rekuperatora Thessla Green Air Pack 400 oraz Brink Excellent 400 w tej samej cenie. Czytałem sporo nt. obu urządzeń i nadal nie wiem na który się zdecydować. Zależy mi głównie na jak najniższych kosztach eksploatacji, czyli zużycie energii przez wentylatory oraz nagrzewnicę wstępną, kosztów filtrów etc. Filtry na pewno będą tańsze w Thessli, ale z zużyciem energii chyba na odwrót. Proszę o sugestię które urządzenie wybrać biorąc pod uwagę w/w wytyczne. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 05.04.2016 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 bierz Thessle. Uważam że Brink jest równie dobry ale jest partia Brinków z problemami nieszczelności obudowy i ja bym nie ryzykował dopóki producent nie podejmie działań naprawczych. Sam stałem przed takim wyborem z tym że u mnie Thessla była droższa niż Brink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuro 12.04.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Ktos jeszcze cos podpowie? Ktory wybrac? Tez sie zastanawiam wlasnie na ktory sie zdecydowac. Airpack 400 czy Renovent Excellent 400? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekgmail 12.02.2018 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Podbije temat - ten sam problem u mnie AirPack 400 vs AirPack Home 400 vs Renovent Excellent 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Podbije temat - ten sam problem u mnie AirPack 400 vs AirPack Home 400 vs Renovent Excellent 400 Airpack home 400h - taki wybrałem i moim zdaniem jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekgmail 13.02.2018 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Ten model będzie miał możliwość podłączenia piwnicy pod osobny "obieg" sterowany z inną częstotliwością czy na takie zachcianki muszę mieć reku z wyższej półki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Piwnicę podłączyłem razem. Testuję różne możliwości. Np. dzisiaj mam 3 nawiewy na parter i 2 na piwnicę. Miałem też 1 na piwnicę i resztę na część ogrzewaną. Temperatury nawiewu i wywiewu są proporcjonalne do ilości otwartych rur.Zatem podłączając piwnicę razem będziesz miał np. 2 stopnie mniej na nawiewie. Moim zdaniem to nieodczuwalne, bo u mnie nawiewy nie dmuchają na ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekgmail 13.02.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Ale to rozumiem, że jest możliwość zmiany częstotliwości wymiany powietrza osobno na piwnicę a osobno na parter ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 No pewnie że jest. Zrobiłem sobie na piwnicę 2 nawiewy i wywiewy, na parter 4 a na piętro też 4. Do tego mam jeszcze 2 rezerwowe króćce w skrzynkach rozdzielczych na ewentualne modyfikacje. Teraz mam podłączony tylko parter i piwnicę. I na parterze mam dopiero 3 nawiewy. W piwnicy mam 1 lub 2. Zatem mam możliwość puszczać na piwnicę 20 lub 25% całości. I tak się tym bawię. Jest też możliwość przykręcania anemostatów, ale nie lubię szumów. W piwnicy przykręcanie anemostatów będzie dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts