Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

Każdy, kto troszkę mojego wątku poczytał wie, że z początku mi się nie spieszyło. No, ale teraz zaczynam przebierać nóżkami, umowę na wyprowadzkę wprawdzie mam do końca maja, ale kupujący bardzo proszą, żeby dom udostępnić im do końca kwietnia. W zasadzie nie muszę, ale trzeba też ludzi czasem rozumieć. Dużo teraz zależy od tego jak będzie schło. Na razie grzejemy z butli gazowej , wentylujemy i wstawiliśmy 2 osuszacze. Ale w przyszłym tygodniu jeszcze będą robione gładzie, więc tej wilgoci dojdzie. Na dzisiaj dom wygląda tak (jest bałagan bo panowie są w trakcie robienia sufitów) Mam już nawet strych.DSC_0235 (1).jpg DSC_0227.jpg DSC_0246.jpg DSC_0250.jpg

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękne okna, cudo :yes:

Przez moment nie załapałam o co kaman :lol2:

Też mam coś takiego w planie, z gotową wizją :D

Pusia, podziel się tą wizją, bo ja się męczę i nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy. U mnie ma być przy tarasie i będzie widoczne z salonu przez okno. A Ty swoje gdzie planujesz?

Pusia, podziel się tą wizją, bo ja się męczę i nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy. U mnie ma być przy tarasie i będzie widoczne z salonu przez okno. A Ty swoje gdzie planujesz?

Na stoku przy altanie.

Ma być z takich samych kamieni jak murki i bez oczka, sama tryskawka :) w obiegu zamkniętym.

I drugie mniejsze, na ziołowej rabacie :)

Super!

Ale, ale... w wątku amalfi przeczytałam, że kupiłaś fajne płytki ;) Czemu się nie chwalisz? :)

No to się pochwalę (choć nie sądzę, że one się wszystkim podobają) do wiatrołapu takie 20170309_130804.jpg do pralni i kotłowni takie;20170309_132126.jpg do kuchni i skrytki takie; monocolor-hit-1000013795.jpg, do łazienki na podłogę takie;IMG_985dmcj.JPG.jpg, reszta domu parkiet dębowy ułożony w jodełkę.

O jej, jak budowa nabrała tempa :o

Budowa musiała nabrać tempa, ponieważ za tydzień w poniedziałek jesteśmy umówieni z kupującymi do notariusza i staję się bezdomna. Wszystkim ekipom mówię, że muszą się spieszyć, bo inaczej mój zięć będzie musiał mieszkać z teściową. I wiecie, że to działa! Zięć, który nadzoruje moją budowę, mówi, że panowie z litością się wypowiadają, że "jakoś to będzie", ale jakby tempo robót wzrosło.

Cześć:D

Cieszę się , że prace idą do przodu i jeszcze chwilę i będziesz u siebie.

Płyteczki cudne wszystkie, ale biało czarna klasyka najpiękniejsza. Cały czas rozważam u siebie takie płytki zamiast wielkich ecru.

To jeszcze temat do przemyślenia. A gdzie kupiłaś swoje, jakieś namiary?

Widzę, że teraz taka bezdomność jest w modzie;)

Pozdrawiam i życzę udanej i bezproblemowej przeprowadzki:D

Witajcie dziewczyny! Dana, a Ciebie tak dawno nigdzie nie widziałam, więc tym bardziej się cieszę, że zabrałaś głos. Ale czytam Cię na ogrodnictwie, ja swój ogród na razie tworzę w myślach, bo dopiero wczoraj założyli mi szambo i można dowieźć ziemi. Płytki kupowałam w internecie (jak zresztą prawie wszystko do wykończeniówki) jedne tu http://galeriaplytek.pl/13317,VIVES-ALASKA-BLANCO-OCTOGONO-31,6X31,6, inne tu https://dekordia.pl/produkt/producent-vives/remes-oliva-10x20-g-1.html, oba miejsca bez zarzutu, błyskawicznie( w pierwszym jakby trochę taniej).

No nie spodziewałam się aż takiego wysypu płytkowych różności! Jestem onieśmielona ;) Wszystkie płytki piękne, do tej pory nie miałam przyjemności widzieć tylko tego wzoru, który zastosujesz w pralni. Bardzo ekskluzywna pralnia i kotłownia będzie :D

Mam pytanie techniczne o Vivesy oktagony - one są matowe czy raczej satynowe? Planuję taką podłogę w korytarzach, jednak nie mogę się zdecydować, czy chcę w połysku, czy lepiej w macie... ;)

No nie spodziewałam się aż takiego wysypu płytkowych różności! Jestem onieśmielona ;) Wszystkie płytki piękne, do tej pory nie miałam przyjemności widzieć tylko tego wzoru, który zastosujesz w pralni. Bardzo ekskluzywna pralnia i kotłownia będzie :D

Mam pytanie techniczne o Vivesy oktagony - one są matowe czy raczej satynowe? Planuję taką podłogę w korytarzach, jednak nie mogę się zdecydować, czy chcę w połysku, czy lepiej w macie... ;)

No może trochę przesadziłam z tą ilością kolorów, ale te pomieszczenia są od siebie oddalone, nie stykają się płytki z płytkami (tam gdzie są obok siebie płytki są jednakowe) , łącznikiem będzie parkiet. W kotłowni miał być pospolity gres, ale córka mnie przekonała, że to jest tak małe pomieszczenie(połączone z pralnią), że te kilkadziesiąt złotych nie zaważy na budżecie, a będzie ładniej. Vivesy oktagony są lekko błyszczące, ale jest wśród vivesów oktagonów kilka typów- matowe też są. Obiecuję zamieścić zdjęcia po ułożeniu podłogi - myślę, że to się stanie w ciągu miesiąca:yes:

Edytowane przez brasica
dopisek

Wrzucę jeszcze zdjęcia z wczorajszej akcji" szambo", łatwo nie było ze względu na wysoki poziom wód gruntowych. Niestety są to zmarnowane(wyrzucone dosłownie w błoto) pieniądze, ponieważ na naszej ulicy już robią kanalizację, ale u nas będzie dopiero w przyszłym roku. DSC_0277 (1).jpg DSC_0282.jpg DSC_0285.jpg Edytowane przez brasica

W marcu z wodą w ziemi chyba wszędzie problem.

Nie traktuj kosztu szamba jako zmarnowanych pieniędzy, ponieważ będziesz mogła w przyszłości wykorzystać go jako zbiornik na deszczówkę.

Wystarczy wypompować, przepłukać, nasypać bakterii i znów wypompować po jakimś czasie i przepłukać. Można zamówić usługę płukania szamba albo wpuszczać deszczówkę i zamówić jej wywóz.