Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

Sprzedałam dom! W nowym dzisiaj zaczęły się robić płytki, ale mam problem, bo część płytek na ścianę (podłogowe mam wszystkie) ma opóźnienie, a panowie zasuwają aż miło. Kupiłam też listwy przysufitowe, ale w starym domu miałam z MDFu, a teraz za chiny takich nie mogłam znaleźć, więc kupiłam z XPSa. W kominku się już pali, ale mój salon spodobał się pingpongistom i pykają sobie. Czekamy na parkiet. DSC_0292.jpg

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratuluję!! :D :wave:

Dzięki, tylko, że noc, już nie we własnym domu miałam straszną. Spałam może ze 2 godziny, do tego jeszcze na raty. Czas zabrać 35 lat życia (a zwłaszcza wspomnień) ze sobą. A już latanie po urzędach może wykończyć całkowicie. Mam spisane 23 miejsca w których muszę zgłosić zmianę adresu, a ciągle jeszcze przypominam sobie o nowych i dopisuję do listy.

23? :o

Może podzielisz się kiedyś tą listą? :)

Każdego inwestora czeka zmiana adresu, ale pewnie nie wszyscy są świadomi tych miejsc, do których trzeba zgłosić aktualizację.

Właściwie to pewnie każdy ma inaczej, ja sprzedałam dom, ale mam tu inne nieruchomości dlatego jestem chyba trochę nietypowa. Więc z marszu Urząd Gminy(ja podpadam pod dwa),Starostwo, Księgi Wieczyste, Banki(u mnie 4), internety, telefony, satelity. Jeszcze energetyka, woda itp.

Piękne płytki :) Bliskie memu sercu, bo mam vivesy w wiatrołapie :)

Gratuluje sprzedaży domku i rychłej przeprowadzki, teraz już najprzyjemniejszy etap, czyli wykańczanie :)

Podoba mi się Twoja kratka kominkowa, gdzie można taką nabyć? Mam co prawda inny wymiar, ale może mają w ofercie, a ja chętnie wymieniłabym swoją :)

Piękne płytki :) Bliskie memu sercu, bo mam vivesy w wiatrołapie :)

Gratuluje sprzedaży domku i rychłej przeprowadzki, teraz już najprzyjemniejszy etap, czyli wykańczanie :)

Podoba mi się Twoja kratka kominkowa, gdzie można taką nabyć? Mam co prawda inny wymiar, ale może mają w ofercie, a ja chętnie wymieniłabym swoją :)

Witaj mały biały domku, ja u Ciebie bywam często, lubię takie klimaty.A poza tym miałam Cię ochotę zapytać o stolarza, bo poszukuję kogoś kto zrobi mi szafę do wiatrołapu. Ja buduję się pod Poznaniem. Widziałam Twoje vivesy w wiatrołapie, przez chwilę nawet brałam je pod uwagę pod wpływem Twoich zdjęć, ale przeważyło chyba to, że moje stare orzechowe lustro będzie lepiej pasować do kolorowych. Jeśli chodzi o kratkę to zamawiałam ją tu http://www.k-tak.pl/texts/show/31/46 , można zamówić rozmiar jaki się chce, dogadywałam się przez maile , po wpłaceniu całej kwoty czeka się 3 tygodnie.

Mam już podłogę w kuchni i zaczątki pralni DSC_0324.jpg DSC_0327 (1).jpg Pora zamawiać meble do kuchni, ma być szary bodbyn z ikei, więc nie trzeba długo czekać. W rogu koło okna będzie zabudowana lodówka, reszta to tylko szafki stojące, wiszących nie będzie. Nad szafkami będzie prosty pasek płytek (znowu vives) na które wciąż czekam.

Ewa, właśnie jak oglądałam Twoją kuchnię to też mi się wydawały podobne, a Twoja kuchnia bardzo mi się podoba. Ja teraz miałam meble kuchenne z ikei przez prawie 10 lat i nic złego im się nie działo, więc teraz też będą. W czasie projektu tak "skroiliśmy" kuchnię,żeby zmieściły się szafki o typowych ikeowskich rozmiarach, Chyba taka robiona na zamówienie byłaby ciekawsza, no, ale sama wiesz jak to jest.

Witaj w klubie:D

Podłogi zachwycające, mnie szczególnie urzekła ta biało-czarna. Boska!

Ciągle myślę nad podłogą ecru 60/60, ale ta Twoja jest cudowna więc kto wie;)

Dana, a czemu się nie chwaliłaś , że sprzedałaś dom? No to teraz do przodu, myślę, że z działką też sobie poradzisz. Czekam na Twój wątek, bo bardzo lubiłam zaglądać do Twojego starego wątku. Czasem czytam Cie na ogrodowisku, ale najczęściej oglądam tylko zdjęcia, bo na razie nie mam czasu na dwa fora.