Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

Znowu efekt "wow!" :D Tempo jak u Strusia Pędziwiatra :lol2:

Vivesy super wyglądają, to już nie szukam niczego innego do swoich korytarzy ;)

Cieszę się, że Tobie też podobają się vivesy. Jeśli chodzi o tempo, to niestety właśnie się dowiedziałam,że nasz hydraulik wylądował z zawałem w szpitalu. Na szczęście nie był to rozległy zawał, pan czuje się już lepiej, ale wobec tego nie wiem kiedy mój piec CO zawiśnie na ścianie.

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za namiary na kratki, czy możesz zdradzić cenę swojej? może być na priv, jeśli będziesz chciała namiary na stolarza chętnie podam, również na priv, jakby co :) Dosyć blisko mamy do siebie, często jestem w Poznaniu :) Płytki rewelacyjnie wyglądają:lol2: na podłodze, gratulacje.

Teraz doczytałam o hydrauliku, o jej :(

Dzięki za namiary na kratki, czy możesz zdradzić cenę swojej? może być na priv, jeśli będziesz chciała namiary na stolarza chętnie podam, również na priv, jakby co :) Dosyć blisko mamy do siebie, często jestem w Poznaniu :) Płytki rewelacyjnie wyglądają:lol2: na podłodze, gratulacje.

Teraz doczytałam o hydrauliku, o jej :(

Wysłałam.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Mam już dom. Jakoś tak samo przyszło, że w pewnym momencie przestaliśmy mówić "budowa", a zaczęliśmy mówić dom. Forum czytam codziennie (tzn. ulubione wątki), ale tylko wieczorem na telefonie, w ciągu dnia nie mam na to czasu. Piszę coś rzadko, bo mój komputer jeszcze jest w garażu w pudle. Dwa dni temu został uruchomiony piec CO. Za godzinę przyjeżdża serwisant , uruchomi program wygrzewania podłogówki. Po zakończeniu programu wejdzie parkieciarz (pod warunkiem, że wylewki będą już dość suche). Drzwi wewnętrzne mam już zamówione - musiałam przełożyć termin montażu, bo wciąż czekaliśmy na gaz. W środku zostały już tylko jakieś uzupełnienia, czekam też na blat z ikei -ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30335191/ (kuchnia i pralnia już zamontowane - bez polotu- po prostu ikea) , za to wokół domu nie zrobione prawie nic. Jesienią ociepliliśmy dom, ale nie położyliśmy tynku, bo było już zimno i teraz czekamy na ekipę, a to z kolei wstrzymuje nam inne prace.

No proszę Cię, "bez polotu"? Nie wierzę, że coś u Ciebie jest bez polotu :p

Na pewno wszystko świetnie wygląda, a to że meble kupowane w ikei nie jest istotne. Liczy się efekt końcowy i Wasze zadowolenie.

Blat piękny, ciekawa jestem jak będzie się spisywał :) Muszę kiedyś w końcu podjechać do ikei i pooglądać, bo nie miałam jeszcze okazji obejrzeć a sklep mam pod nosem ;)

• 2 weeks później...
Jak fajnie, że mnie jeszcze pamiętacie ,ja do Waszych wątków też zaglądam, ale mało się tam dzieje. U mnie już niedaleko do końca, w domu to właściwie został do zrobienia tylko parkiet i montaż drzwi. Dzisiaj została zrobiona podmurówka pod frontowe ogrodzenie. Piszę z komórki więc przepraszam za ewentualne "byki".

• 3 months później...