Iscra 31.05.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Znam takich co wstawili 3 szybowe ciepłe okna a do nich .... nawiewniki Sama takich znam, ale co zrobisz, jak okna szczelne, a wentylacja grawitacyjna? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) A u nas tradycyjnie , ale styropianu pod podłogą grubo jak trzeba i warstwa ocieplenia pod dachem też grubaśna. Edytowane 31 Maja 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Sama takich znam, ale co zrobisz, jak okna szczelne, a wentylacja grawitacyjna? ) Nie wydałabym kasy na 3 szybowe w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 01.06.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 A no właśnie - moi sąsiedzi też mają wentylację grawitacyjną, a okna w całkowitym wypasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.06.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Nie wydałabym kasy na 3 szybowe w takim przypadku. A z dodatkowego, nieplanowanego zastrzyku gotówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.06.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ja na pewno bym nie wpakowała kasy w takie okna, mając wentylację grawitacyjną. Nawet gdybym w totka wygrała. Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 10.07.2016 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 MAM! mam PnB, we wtorek zgłaszamy rozpoczęcie robót i jeśli nic nie stanie na przeszkodzie 21.07 zaczynamy "wykopki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 10.07.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Ewa, jak się cieszę!!!! To pisz teraz koniecznie o wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2016 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Brasica, cudownie No, to wreszcie zaczniesz regularnie być na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.07.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 PnB! Fantastycznie! Gratuluję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.07.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Świetnie! Gratuluję!! Wiesz, że teraz już nie trzeba czekać tydzień od zgłoszenia budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Witajcie dziewczyny, miło, że tu ktoś zagląda. Pestka, chciałabym, ale pamiętaj, że ja się buduję 200 km od domu .i tam nie mam internetu. Mother_nature , tego nie wiem, już sprawdzam, ale to dotyczy rownież PnB, czy tylko budowy na zgłoszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.07.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 PnB - starostwo czeka, aż wrócą wszystkie zwrotki wysłane do stron, następnie od dat odbioru liczone są 2 tyg. i jest to czas, kiedy ktoś może się odwołać, wnieść sprzeciw. Jeżeli po tych 2 tyg. nie wpłynie żadne pismo, decyzja staje się ostateczna, starostwo przybija pieczątkę na niej oraz rejestruje Wam dziennik budowy.W zgłoszeniu budowy jest inaczej - po złożeniu projektu starostwo ma 30 dni, żeby poprosić o uzupełnienie dokumentacji lub wyjaśnienia. Jeśli tego nie zrobi, można budować. Natomiast w nadzorze budowlanym składa się informację o rozpoczęciu robót i już na nic nie trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 PnB - starostwo czeka, aż wrócą wszystkie zwrotki wysłane do stron, następnie od dat odbioru liczone są 2 tyg. i jest to czas, kiedy ktoś może się odwołać, wnieść sprzeciw. Jeżeli po tych 2 tyg. nie wpłynie żadne pismo, decyzja staje się ostateczna, starostwo przybija pieczątkę na niej oraz rejestruje Wam dziennik budowy. W zgłoszeniu budowy jest inaczej - po złożeniu projektu starostwo ma 30 dni, żeby poprosić o uzupełnienie dokumentacji lub wyjaśnienia. Jeśli tego nie zrobi, można budować. Natomiast w nadzorze budowlanym składa się informację o rozpoczęciu robót i już na nic nie trzeba czekać. Dzięki, za wyjaśnienie, czyli wszystko OK, bo właśnie dziś odbieramy dziennik budowy, a majstrów i tak mam na 21.07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 11.07.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.07.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Ale melduj się tu, gdy tylko możesz. Wszyscy czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 11.07.2016 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (edytowane) Chciałabym urządzić się angielsko-skandynawsko, jeśli to możliwe. Ale mam parę mebli, które muszę zabrać ze sobą, ponieważ są to pamiątki. nie jestem pewna czy pasują do mojej koncepcji. Wiatrołap wymyśliłam sobie z kolorową podłogą podobną jak na zdjęciu Gai [/b], białą szafą podobną do tej , a do tego moje stare orzechowe lustro z tego zdjęcia , czy to się kupy trzyma? Edytowane 11 Lipca 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 11.07.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Chciałabym urządzić się angielsko-skandynawsko, jeśli to możliwe. Mogłabym to zdanie powtórzyć za Tobą. Dzisiaj własnie tłumaczyłam panu od drzwi wewnętrznych, że powinny być w stylu skandynawsko-angielskim Tyle że u mnie sprawa wygląda nieco inaczej - na pewno nie wymienię wszystkich mebli, mało tego - raczej nieliczne będą te, które dokupię, więc z konieczności będzie mocno eklektycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.07.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Meble można przemalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.07.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Nie tylko przemalować, ale jeśli są drewniane, to nawet mocniej zmienić. Poza tym np. krzesła, czy fotele łatwo zmienić obiciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts