Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

PnB - starostwo czeka, aż wrócą wszystkie zwrotki wysłane do stron, następnie od dat odbioru liczone są 2 tyg. i jest to czas, kiedy ktoś może się odwołać, wnieść sprzeciw. Jeżeli po tych 2 tyg. nie wpłynie żadne pismo, decyzja staje się ostateczna, starostwo przybija pieczątkę na niej oraz rejestruje Wam dziennik budowy.

W zgłoszeniu budowy jest inaczej - po złożeniu projektu starostwo ma 30 dni, żeby poprosić o uzupełnienie dokumentacji lub wyjaśnienia. Jeśli tego nie zrobi, można budować.

Natomiast w nadzorze budowlanym składa się informację o rozpoczęciu robót i już na nic nie trzeba czekać.

PnB - starostwo czeka, aż wrócą wszystkie zwrotki wysłane do stron, następnie od dat odbioru liczone są 2 tyg. i jest to czas, kiedy ktoś może się odwołać, wnieść sprzeciw. Jeżeli po tych 2 tyg. nie wpłynie żadne pismo, decyzja staje się ostateczna, starostwo przybija pieczątkę na niej oraz rejestruje Wam dziennik budowy.

W zgłoszeniu budowy jest inaczej - po złożeniu projektu starostwo ma 30 dni, żeby poprosić o uzupełnienie dokumentacji lub wyjaśnienia. Jeśli tego nie zrobi, można budować.

Natomiast w nadzorze budowlanym składa się informację o rozpoczęciu robót i już na nic nie trzeba czekać.

Dzięki, za wyjaśnienie, czyli wszystko OK, bo właśnie dziś odbieramy dziennik budowy, a majstrów i tak mam na 21.07

Chciałabym urządzić się angielsko-skandynawsko, jeśli to możliwe. Ale mam parę mebli, które muszę zabrać ze sobą, ponieważ są to pamiątki. nie jestem pewna czy pasują do mojej koncepcji. Wiatrołap wymyśliłam sobie z kolorową podłogą podobną jak na zdjęciu Gai ff5cdaef3d5ff868med.jpg[/b], białą szafą podobną do tej ensuitecloset-traditional-closet-toronto-byModexLimited2012-07-0711-18-47.jpg , a do tego moje stare orzechowe lustro z tego zdjęcia P1050347.jpg, czy to się kupy trzyma? Edytowane przez brasica

Chciałabym urządzić się angielsko-skandynawsko, jeśli to możliwe.

Mogłabym to zdanie powtórzyć za Tobą.

Dzisiaj własnie tłumaczyłam panu od drzwi wewnętrznych, że powinny być w stylu skandynawsko-angielskim :D

Tyle że u mnie sprawa wygląda nieco inaczej - na pewno nie wymienię wszystkich mebli, mało tego - raczej nieliczne będą te, które dokupię, więc z konieczności będzie mocno eklektycznie...