Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dołączam się do gratulacji :wave:

Zastój, zastój i nagle bach :D

Ani się obejrzymy a ogród będziesz zakładać :D

Oj, chciałabym, chciała... Na razie rozmnażam rośliny, oczywiście te, które się da. Właśnie dzielę hortensje ogrodowe, tutaj musiałam je okrywać na zimę i wiosną długo, a tam u córki kwitną bez okrywania jak oszalałe. Chętnie robiłabym ten ogród już, ale działka ma tylko 850 m i nie ma żadnej możliwości, żeby jakaś roślinka tam przeżyła.

Mam już zdjęcia moich ścian fundamentowych, na dzisiaj są w takim stanie - jutro będzie robiona izolacja izohanem. DSC_0583.jpg DSC_0595.jpg . Mam też pytanie do specjalistki od kominków(jeżeli tu zajrzy) czyli Pestki - co sądzisz o kominku Jotul 530 FL. Na 80% to będzie ten wkład, Jotul ma teraz promocję(o 20% taniej).

Skończyłam pracę i... jestem :) Rpśnie domeczek :wiggle:

Jotule to jedne z Mercedesów wśród wkładów kominkowych

Pestka , a co Ty tak po nocach pracujesz? No to się tym Jotulem zainteresujemy bardziej, bo w tej promocji to taki drogi nie wychodzi.

Edytowane przez brasica

Taki zawód. We wtorek, tydzień temu, dzwoni klientka ze zleceniem na 16 stron broszury, która musi znaleźć się w dystrybucji 4 sierpnia. Ma być mało do zrobienia i komplet materiałów mam dostać najpóźniej we czwartek do godz. 16. Zgadzam się i dogadujemy warunki. Potem rzecz się rozwija z dobowym opóźnieniem, ale ciągle jest dla mnie do ogarnięcia bez zarwanych nocy choć materiały okazują się być fatalnej jakości i wymagają sporej ingerencji. Wczoraj 16 stron cudownie rozmnożyło się w 24 (sic!), ale udało mi się skończyć i wysłać do drukarni bez poślizgu. W nagrodę obejrzałam sobie piękny świt w moim ogrodzie. Słońce po ostatnich ulewach postanowiło wespół z ptasią ferajną ukoić moje nieco skołatane nerwy.