Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:rotfl::rotfl:

Mój mąż jest taki sam :p:P jak się go cos pytam to on się nie zna a jak twybieram kolory to on od razu że taki nie taki nie a jak pytam jaki ? to on nie wie :/

rany julek...skąd ja to znam ? :) ostatnio jak poszliśmy zamawiać drzwi wejściowe to utknęliśmy na wybieraniu wytłoczenia na skrzydle. Mieliśmy wybrać spośród 40 wzorów. Pytam się , który Ci się podoba...wszystkie...ok...no to zawęziłam wybór do 3...a teraz który ? wszystkie 3 ładne...:bash: no to tyle w temacie :)

• 3 weeks później...
Zaniedbałam swój dziennik, ale tak to jest, jak się buduje 200 km dalej. Sprawy posunęły się do przodu, nawet bardziej niż przypuszczałam. Mamy już mury zewnętrzne, budują się kominy i zaczynają się budować działówki. Czekamy na wiązary. Okna, drzwi, brama garażowa zamówione.Potem chyba elektryka, tynki i STOP, ponieważ termin z gazowni mamy do 15.05.2017, a nie wiem, czy mają zwyczaj robić coś przed końcem terminu. Edytowane przez brasica

Bardzo zgrabny domek, już na tym etapie sprawia wrażenie przytulnego :D Tempo ekspresowe a na odległość nie narzekaj, przynajmniej się nie stresujesz, że ktoś z czymś się spóźnia czy źle pracuje ;)

A wiesz, że to jeszcze większy stres jest? Moja budowa jest pod doskonałą opieką (córki i zięcia) , ale ja jestem taką osobą co musi wszystko naocznie.

• 2 weeks później...
Chyba muszę coś tu wpisać, bo niedługo nie znajdę swojego wątku. A więc temat mury mamy już zakończony, za wyjątkiem małego zonku, który idzie do poprawki.Są ściany szczytowe (trzy), są również ściany działowe(wszystkie).Właśnie stawiane są wiązary. Dom na dzisiaj wygląda tak:DSC_0460.jpg DSC_0461.jpg

Wiązary zamontowane, od poniedziałku panowie zaczynają kłaść membranę, a potem łaty itp. i dachówki. Pod koniec miesiąca mają być okna i elektrycy. Zrobiłam też przedpłatę na kominek; będzie Jotul 530 FL, przynajmniej ten temat mam już zamknięty. Za to bardzo będę rozkminiać jak go obudować. Jak do tej pory przeważa wersja: obudowa taka trochę portalowa z białej cegły, ale to jeszcze nie koniec dywagacji. Jeśli tu ktoś zagląda, to pozdrawiam. Edytowane przez brasica