brasica 19.09.2016 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Pięknie dzierga się czapeczka, kolejny domek, który przed zimą ja dostanie No i mogłabym ciągnąć to budowanie dalej, ale niestety na gaz przed Nowym Rokiem to nie mam co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.09.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 A jakie terminy podają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 19.09.2016 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 A jakie terminy podają?? do 15 maja 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.09.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 uuuuuuuuuuuuuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.09.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Niestety tak to z mediami jest, jakieś chore terminy. Ale dlaczego chcesz czekać z budową na gaz? Jeszcze wiele etapów, w których gaz potrzebny nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 20.09.2016 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Niestety tak to z mediami jest, jakieś chore terminy. Ale dlaczego chcesz czekać z budową na gaz? Jeszcze wiele etapów, w których gaz potrzebny nie będzie E, nie całkiem czekać; będziemy ciągnąć to co się da, ale mam świadomość, że w pewnym miejscu będzie stop. Na koniec września mamy umówionych elektryków, a w pierwszym tygodniu października będą okna i drzwi z bramą. Wtedy chyba należałoby zrobić ocieplenie,ale nikt nie wie jaka będzie pogoda. Chyba jeszcze nie pisałam, że okna będą z Oknoplusa kolor "montana" na zewnątrz (w środku białe), a brama i drzwi białe od Hermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.09.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Aż musiałam sprawdzić co to za kolor, ten "montana" Dla mnie to takie naturalne jasne drewno Po oknach idą tynki i wylewki. Niektóre bramy należy montować dopiero po tynkach, upewnij się jak będzie z Twoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.09.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Montana to to samo co Winchester, tylko innej firmy; występuje jeszcze podobno pod nazwą Nebraska. Sprawdziłam - okna mam właśnie Montana, a drzwi i bramę Winchester - to samo. Ewa, ja też jeszcze nie mam gazu, a więc jestem dowodem na to, że mozna zbudować prawie cały dom bez mediów (prądu zresztą również wciąż nie mam...)U nas firma, która robiła bramę, od razu sobie zastrzegła, że przed montażem muszą być zrobione tynki wewnętrzne. A co do montażu drzwi docelowych to warto się wstrzymać. My założyliśmy na jakis czas takie "tymczasowe" (z odzysku), żeby się nie zniszczyły - głównie przy okazji robienia tynków i wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 20.09.2016 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 (edytowane) . Ewa, ja też jeszcze nie mam gazu, a więc jestem dowodem na to, że mozna zbudować prawie cały dom bez mediów (prądu zresztą również wciąż nie mam...) . Ale Ty Ewcia, robiłaś to latem, a u mnie zanim dojdzie do wylewek, to będzie już późna jesień i w związku z tym inna temperatura. Moja firma od bramy też życzyła sobie tynku, ale tylko na ścianie z bramą, więc mam tak; Edytowane 22 Września 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.09.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 'Nie radzila bym ci robic tynki na zime chyba ze jeszcze teraz jesienia ale na pewno nie w grudniu wiem przerabialam to porazka to same dobre wiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 21.09.2016 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 'Nie radzila bym ci robic tynki na zime chyba ze jeszcze teraz jesienia ale na pewno nie w grudniu wiem przerabialam to porazka to same dobre wiesci Dzięki za dobrą radę - takich nigdy za wiele. Myślę, że tynki będziemy robić gdzieś w okolicach połowy października; wprawdzie to jeszcze nie zima, ale ze schnięciem pewnie nie będzie już tak fajnie. No, chyba, że będzie bardzo zimno, to wtedy zrezygnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 21.09.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Witaj brasica, macie tempo szybsze niż ktokolwiek mógłby przypuszczać. Tynki na koniec października, a kiedy zaczęliście budowę? W lipcu? Podziwiam. Ja myślałam, że u nas szybko idzie, a zaczęliśmy w kwietniu. W każdym razie nie ocieplajcie domu przed zakończeniem mokrych prac i wyschnięciem tynków i wylewek, bo zrobicie sobie w domu termos. Tynki muszą oddać tony wilgoci, a najszybciej im pójdzie przez gołe ściany. Jak jesień będzie łaskawa, to ocieplić można i z końcem listopada. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.09.2016 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Potwierdzam - nasze tynki były robione na poczatku lipca i wciąż schną...wczoraj pan od wykończeń kręcił nosem, że jeszcze za mokre... A tak w ogóle wyglada na to, że zebrały się tu same specjalistki od szybkiej budowy My zaczęliśmy w marcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 (edytowane) Pięknie Wam wszystkim idzie. Jeśli mogę coś poradzić w sprawie dosuszania – można kupić tanie nagrzewnice elektryczne, albo podłączane do butli gazowej. Te gazowe są moim zdaniem wydajniejsze i tańsze w użyciu.Używaliśmy takiego czegoś, bo zimą tynkowaliśmy na gwalt kotłownię. Nasza podobna do tej po środku https://www.bricoman.pl/kampanie/09-2016/czas-na-ogrzewanie?gclid=CjwKEAjwgo6_BRC32q6_5s2R-R8SJAB7hTG-W3buEyDl7UYgWvdsycteXkbZ4sVdiHAisNznuIvNERoCDfbw_wcB#box3 Jula ma też olejowe http://www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/klimatyzacja-wewnetrzna/ogrzewanie/ Edytowane 22 Września 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 22.09.2016 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Dzięki Pestko za podpowiedź, bo już zastanawiałam się nad jakąś prymitywną kozą, ale taka nagrzewnica jest na pewno lepsza. Tym bardziej, że gdzieś jeszcze posiadam butle gazowe (właśnie wczoraj zastanawiałam się jak się ich pozbyć; stoją sobie od czasu, kiedy kuchnie wymieniłam z gazowej na płytę ceramiczną). Tak naprawdę to jeszcze nie wiem, czy będziemy robić te tynki - wszystko zależy od pogody, jeżeli będzie bardzo zimno, to zostawimy do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.09.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 One są też przydatne z tego powodu, że dmuchają, więc ciepłe powietrze krąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 23.09.2016 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Budowa pomału zaczyna przypominać dom, jak przestanie lać się na głowę to już będzie super. Pojutrze mija 2 miesiące od wbicia pierwszej łopaty, dzisiaj jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 23.09.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 No domek prezentuje się już wspaniale prawie z całą czapeczką a tempo to macie zawrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 23.09.2016 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 No domek prezentuje się już wspaniale prawie z całą czapeczką a tempo to macie zawrotne No, tempo na razie dobre, zobaczymy jak to dalej pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 23.09.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Budowa pomału zaczyna przypominać dom, jak przestanie lać się na głowę to już będzie super. Pojutrze mija 2 miesiące od wbicia pierwszej łopaty, dzisiaj jest tak: [ATTACH=CONFIG]368262[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]368263[/ATTACH] Pięknie prezentuje się z tymi dachówkami!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts