Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dachówka rzeczywiście bardzo efektowna ... :) też chcieliśmy taki kolor ale warunki nie dopuszczają takiego koloru dachu więc musieliśmy wybrać inny .

Zgadzam się z dziewczynami, żeby nie robić w tym roku ocieplenia zewnętrznego. Dom musi trochę "pooddychać" po tynkach i wylewkach i pozbyć się dużej wilgoci technologicznej. A jak jeszcze nie będzie ogrzewania na zimę to już wogóle wykluczone. No i nie zakładaj drzwi przed tynkami. Szkoda drzwi i kasy :)

Chciałam deszcz, to mam . Na moją chałupkę dzisiaj leje od rana, na razie nic nie cieknie. Za to tu gdzie mieszkam, od rana do teraz było piękne słoneczko. Brama garażowa i drzwi zostały zamontowane przed terminem. Trochę mnie razi różnica w szerokości doświetli, wiedziałam o tej różnicy, ale myślałam, że będzie to mniej widoczne, będę musiała z tym żyć. Zdecydowaliśmy się jednak zamontować drzwi, ale panom fachowcom nie damy klucza, tylko będą musieli wchodzić do środka przez bramę garażową. Dzisiaj swoją pracę zaczęli panowie elektrycy. Na dowód parę zdjęć. DSC_0595 (1).jpg IMAG0095.jpg DSC_0594.JPG DSC_0797.JPG

Piękny dom :) Jaką macie podłogę pod drzwiami? Bo o ile jestem na bieżąco, to nie macie jeszcze wylewek. Nie było to problemem?

Firma, która nam wykonywała wylewki od teraz w umowie będzie miała zapis, że nie może być zamontowanych drzwi, a jeśli będą, to oni nie wykonają wylewki pod nimi...

brasica, a może też tak być. My też mamy ciepły próg, ale i tak pod nim jest 8 cm wylewki. ;)

Ja dokładnie nie wiem jak to się nazywa, ale jak spojrzysz na zdjęcie to widać pod drzwiami taką ciemnobrązową "podpórkę" . Przy oknach to się nazywa chyba poszerzenie. Ona ma 23 cm wysokości, czyli tyle ile zajmie u mnie styropian i wylewka razem. Więc pod drzwiami nie ma już wolnej przestrzeni.