dana1s 15.12.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Domek wygląda cudownie Trzymam kciuki za sprzedaż bez komplikacji. Ja miałam uczucie, że to pójdzie jakoś szybciej. A tu miesiąc minął i nic. Czekam dalej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 15.12.2016 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Domek wygląda cudownie Trzymam kciuki za sprzedaż bez komplikacji. Ja miałam uczucie, że to pójdzie jakoś szybciej. A tu miesiąc minął i nic. Czekam dalej... Pozdrawiam Dana, ja pierwsze ogłoszenie dałam w styczniu i też długo było nic. U mnie pierwsi oglądający pojawili się dopiero wiosną (wtedy prawie wszyscy chcą na wieś). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.12.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Danusiu, ludzie przez zimę nawdychają się smogu w miastach, to wiosną ruszą na poszukiwania domu na wsi. I wtedy Twój będzie rozchwytywany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 16.12.2016 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Tynki zakończone! Niestety pan hydraulik chyba nie wejdzie w styczniu, więc moja cierpliwość zostanie wystawiona na próbę. Za to dzisiaj pan koparkowy rozepchał wielką pryzmę humusu i ładnie wyrównał teren. Jeszcze trzeba trochę ziemi dorzucić,żeby wyrównać poziom, a potem można sadzić kwiatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 12.01.2017 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Jak już jestem na forum, to wypada coś u siebie napisać. Jak już pisałam wcześniej, pan hydraulik przyjdzie dopiero w lutym, więc jest zastój. Staram się więc ten czas przeznaczyć na poszukiwania armatury do łazienki i kuchni. Chciałabym takie proste zwykłe, niekoniecznie nowoczesne, ale też nie całkiem retro. Myślę, że też już czas najwyższy zacząć (oczywiście na papierze) urządzać dom. Prąd prawdopodobnie będę miała w końcu lutego, tak jak mi obiecano w ZE, nadzieja tym większa, że już została zamontowana skrzynka. Oto ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Czyli coś idzie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.01.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Dom wygląda bardzo ładnie! Jak całkiem gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.01.2017 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Gratuluję tynków i skrzynki z prądem To ważne etapy, które bardzo chciałabym mieć już za sobą, lecz droga daleka. Do lutego jeszcze tylko pół miesiąca, zleci szybko Dobrze, żeby zima szybko się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.01.2017 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Gratuluję tynków i skrzynki z prądem To ważne etapy, które bardzo chciałabym mieć już za sobą, lecz droga daleka. Do lutego jeszcze tylko pół miesiąca, zleci szybko Dobrze, żeby zima szybko się skończyła. Z tą zimą to mam mieszane uczucia, bo chciałabym końca ze względu na budowę, ale mam tez zamiar jechać na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.01.2017 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Zabrałam się za przymiarki w urządzaniu. No i mam dylemat. Mam trochę starych mebli, które zabieram ze sobą, ale niektóre będę musiała dokupić (dorobić?). Mam np. taką szafę,(pisałam już o niej) która ma już swoje miejsce. .Ona też nadaje ton reszcie. Salon ma prawie 8 m dlugości, w części przy kuchni będzie jadalnia - szafa robi za kredens-, a w drugiej wiadomo część wypoczynkowa. Ale to ciągle jeden pokój. No i nie mam sprecyzowanego pomysłu na szafkę pod telewizor. Musi być duża (tzn.długa) ok. 180cm. Ale jaka? Nie chciałabym domu przeładowanego starociami, ale nie widzę tam też jakiejś super nowoczesnej szafki. No i jeszcze kominek tzn. jego obudowanie. Cały czas chodzi za mną wykończenie białą cegłą , ale obawiam się tych kratek wentylacyjnych, jak to będzie wyglądało z cegłą. Tzn wersji obudowy kominka mam w głowie kilka, ale wiem na pewno, że musi to być coś jasnego, bo w pokoju będzie wieka ciemna szafa, duży ciemny stół, raczej ciemne kanapy, więc chyba wystarczy ciemnego. Szafa może będzie odrobinę jaśniejsza, ponieważ idzie do renowacji i usunięte z niej zostaną stare lakiery, a wydobyte będzie dębowe drewno z którego jest zrobiona. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2017 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Wspaniała jest i znacznie zyska na rozjaśnieniu. A może schowaj ten tv. Nie rób pod niego szafki. Pokażę Ci kilka sposobów. Najlepszy to chyba byłaby mała wnęka w ścianie i zamykane drzwiczki. Jeśli chodzi o biała cegłę, mam kilka zdjęć takich kominków. Kratki można schować sprytnie. Będą widoczne otwory, ale nie będzie tych kratek na zewnątrz widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.01.2017 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) A to mój fotel [ATTACH=CONFIG]378412[/ATTACH] (do dyskusji o fotelach ) - jest naprawdę wygodny. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.01.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Też mi się podobają kominki z białej cegły Może są białe kratki wentylacyjne? Nie zastanawiałam się nad tym jeszcze i nie szukałam. Szafka pod telewizor może być stylizowana.Ewentualnie jakaś komoda. Jest tak duży wybór mebli, że z pewnością znajdziesz coś pasującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.01.2017 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Wspaniała jest i znacznie zyska na rozjaśnieniu. A może schowaj ten tv. Nie rób pod niego szafki. Pokażę Ci kilka sposobów. Najlepszy to chyba byłaby mała wnęka w ścianie i zamykane drzwiczki. Jeśli chodzi o biała cegłę, mam kilka zdjęć takich kominków. Kratki można schować sprytnie. Będą widoczne otwory, ale nie będzie tych kratek na zewnątrz widać. Pestko na wnękę to tam nie ma miejsca , a telewizor to "wielki" przyjaciel mojego męża i chyba raczej będzie tradycyjna szafka. Ale może...... Edytowane 13 Stycznia 2017 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Pokaż tę ścianę Ja lubię takie problemy. Kratki są białe także (dużo różnych mają kratki.pl), ale ja myślę o czymś bardziej w typie stosowanym w piecach. Tam używa się kafli z otworami. Tu można tak wymurować z cegieł, że kratki się schowa. Muszę poszukać zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.01.2017 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Mam tylko zdjęcie w trakcie budowy,. Zdjęcia ściany otynkowanej nie mam, ale widać - to ta ściana na wprost z oknem- ma 280cm, a na lewej ścianie widać otwór na kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 13.01.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Gratuluję skrzynki, teraz już z górki:D Szafa cudowna , kocham takie perełki w domu. Wystarczy jedna i salon nabiera smaku:DNiestety nie widzę fotek fotela.Schowanie tv też rozpatruję, widziałam ostatnio gdzieś tv oprawione w ramę ze spuszczaną roletą z płótna z jakimś widoczkiem . Całkiem ciekawie to wyglądało.Chociaż komoda w moim wypadku byłaby mile widziana, nigdy dosyć miejsc do przechowywania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2017 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Komódka i u Brasicy pięknie by zagrała, ale uważam, wybaczie, za barbarzyństwo stawianie tv na pięknym meblu. Już wiem o co chodzi. Idę grzebać w zdjęciach. Może coś Ci przypadnie do gustu, albo podpowie rozwiązanie. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.01.2017 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Dana , też lubię takie perełki, i jakoś muszę je poustawiać, żeby nie zrobiło się "muzeum". Mam jeszcze inny "problem". Mam taki stary żyrandol, będzie wisiał nad stołem niedaleko szafy. Jest dosyć ozdobny z dużą ilością kryształków. W części wypoczynkowej musi być (oprócz kinkietów) drugie sufitowe źródło światła. Ale myślę, że już drugi żyrandol to będzie przegięcie, więc co tam dać. Raczej coś neutralnego, ale co? A i jest on jeszcze duży. A oto on Edytowane 13 Stycznia 2017 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Możesz spokojnie rozwiązać problem oświetleniem bocznym, lub stojącymi lampami. Da się też wykorzystać boki obudowy kominka do zrobienia światła.Nie dawałabym, żadnej konkurencji dla tego żyrandola. Raxzej jakieś pendant do niego w postaci kinkietu również krysztalkowego. A w ogóle, to idź do Mania1220 i popatrz co ona wyprawia z żyrandolami. Styl meblowania pewnie Ci nie będzie pasował, ale żyrandole Mania ma kryształkowe. Poza tym to fajna kobitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts