brasica 13.01.2017 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Bo widzisz, sam telewizor jest wąziutki i to nie problem,a le już dekoder, albo poszczególne części od wieży mają 32 cm. Jak zostawi im się jakiś przewiew z tyłu, to już się robi 40-45 cm . Nie wiem, czy to by dobrze wyglądało przy oknie? Ale jest to już jakiś kierunek, jak pojadę to zrobię sobie przymiarkę z jakimiś kartonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 13.01.2017 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 A ja chyba mam nadmiar:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2017 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Myślę, że dałoby radę. Tylko już nie można by zrobić takiej zabudowy do samej wnęki okiennej. Mógłby powstać tunel. Ale czy ja wiem? Popatrz na to zdjęcie z bbiblioteki angielskiej. Jak głęboko siedzi okno.Przymiarka kartonami, albo styropianem na pewno pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2017 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 A ja chyba mam nadmiar:rotfl: ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.01.2017 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 A ja chyba mam nadmiar:rotfl: Dana , a czy można mieć nadmiar staroci? Ograniczam ilość, bo rodzina się burzy, ja mogłabym mieszkać w "muzeum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 13.01.2017 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Tak, o starocie mi chodziło:) Chociaż mam też inne nadmiary;) Uwielbiam stare przedmioty , ale nie wszystko mogłabym mieć w domu. Od dłuższego czasu zbieram tylko białą ceramikę i porcelanę oraz stary mosiądz. Lampy różne, ale klosze tylko art deco dwuwarstwowe szkło piaskowe. Meble głównie regencja angielska Taki mój mix:) Edytowane 14 Stycznia 2017 przez dana1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Powinnaś w nowym domu przewidzieć specjalną szafę witrynę na Twój skarbiec. To byłby dopiero widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.01.2017 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Powinnaś w nowym domu przewidzieć specjalną szafę witrynę na Twój skarbiec. To byłby dopiero widok. To chyba do Dany było, ale ja właśnie mam zamiar swoje zbiory trzymać w tej szafie. Zbieram porcelanę Sorau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 13.01.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Sorau ...dla mnie za wysokie progi, ale jest przepięknej urody. Szczególnie seria Kavalier:yes: U mnie też będzie witryna ze zbiorami. Moje skromne... Maria Teresa w jednej , a Fryderyka w drugiej Edytowane 13 Stycznia 2017 przez dana1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Do Dany, ale widać trafiłam dubelka Też mam witrynkę, ale bardzo skromną. Bardziej pamiątkową rodzinnie niż kolekcjonerską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.01.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Drugi mam taki, to inna bajka.[ATTACH=CONFIG]378419[/ATTACH] Popatrz na to: Bardzo podobny, prawda? Jestem w trakcie przeróbek To co na zdjęciu jest teraz białe, było metalowe, ale nie mosiężne. Białe gilzy dokupiłam, dokupię też ładne żarówki i dodam wiszące kryształki. Elementy drewniane chcę rozjaśnić, ale pozostawić rysunek drewna. Żyrandol przeznaczony był do wyrzucenia, postanowiłam dać mu drugie życie U mnie tv też będzie chowany, mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2017 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Super pomysły, Mother Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.01.2017 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Świetny pomysł z chowanym tv U mnie niestety to ołtarz dla mojego M musi być włączony nawet podczas jego popołudniowej drzemki na kanapie Dla mnie tv mógłby nie istnieć w salonie, a najlepiej mieć pokój telewizyjny, wygłuszony, kuzyn tak ma i jest to super rozwiązanie, tylko on ma dom 300 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Ołtarz tv też da się zrobić tak, żebyś mogła go schować / zamknąć, gdy M nie będzie, albo gdy przyjdą goście. Na co dzień może sobie być otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 28.01.2017 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Byłam parę dni na nartach, a po powrocie mam niespodziankę; Pan hydraulik zaczął wcześniej niż zapowiadał, więc prace hydrauliczne już rozpoczęte. Powykuwane są otwory na rury, na gniazdka odkurzacza i zaczęte już "to" , cieszę się, bo coś tam posuwa się do przodu. W starym domu ciągle czekam na zgodę prezesa ANR na sprzedaż, moi kupujący sprzedali już mieszkanie i też czekają razem ze mną. Zaczęłam się pakować i to jest chyba jedna z najtrudniejszych rzeczy w czasie tej budowy. Często stoję przed czymś i zastanawiam się- zapakować, czy zostawić? Muszę znacząco zredukować ilość rzeczy, bo tam mam dom tylko 3-pokojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 A stryszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 28.01.2017 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 (edytowane) A stryszek ? Stryszek jest, ale nieduży, więc wszystkiego nie upchnę. A ponieważ tu miałam nieograniczoną ilość miejsca do przechowywania, więc się tego nazbierało. Pakuję właśnie porcelanę i zastanawiam się po co mi tyle tego było? Wczoraj poczyniłam zakupy łazienkowe, tzn. baterie- wannową, umywalkową, bidetową i deszczownicę. Wszystko kupuję przez internet, bo po prostu musiałabym być w ciągłej podróży. Edytowane 28 Stycznia 2017 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Jedno pewne jak zrobisz selekcję teraz, to nie będziesz mieć problemu jak już się wprowadzisz. Ja odpuściłam i niektórych „ulubieńców” mojego J do dziś nie mogę wyrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.01.2017 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 o rety, ja pakowałam się od marca do sierpnia, po drodze wyrzuciłam/oddałam chyba połowę dobytku (przeprowadzaliśmy się z 60m2 do pokoju 20m2, z wyposażoną już kuchnią). Każdą rzecz brałam do ręki i pytałam się, czy chcę to rozpakowywać w nowym domu - po raz pierwszy tak skutecznie pozbywałam się rzeczy (bo generalnie jestem chomikiem i trzymam zeszyty z podstawówki i gumki do włosów z przedszkola). Trzymam kciuki za szybkie pakowanie (a porcelany nigdy dość ) Przyszłam sprawdzić, jakie baterie kupiłaś, ale się nie pochwaliłaś modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 29.01.2017 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 o rety, ja pakowałam się od marca do sierpnia, po drodze wyrzuciłam/oddałam chyba połowę dobytku (przeprowadzaliśmy się z 60m2 do pokoju 20m2, z wyposażoną już kuchnią). Każdą rzecz brałam do ręki i pytałam się, czy chcę to rozpakowywać w nowym domu - po raz pierwszy tak skutecznie pozbywałam się rzeczy (bo generalnie jestem chomikiem i trzymam zeszyty z podstawówki i gumki do włosów z przedszkola). Trzymam kciuki za szybkie pakowanie (a porcelany nigdy dość ) Przyszłam sprawdzić, jakie baterie kupiłaś, ale się nie pochwaliłaś modelami Ja znalazłam wstążeczki z nazwiskiem, które kiedyś wiązano dzieciom na porodówkach. A moje dzieci z pewnością są starsze od Ciebie. Moje pakowanie to jest horror, bo wyszło na to, że robię przegląd całego życia (już nie takiego krótkiego). A jeśli chodzi o baterie, to kupiłam serię grohe essence o takie: , tak mi jakoś wyglądają trochę nowocześnie,a trochę retro, myślę, że mi się wpasują w moją koncepcję. Kupiłam już do łazienki wszystkie baterie łącznie z deszczownicą , bo Pan hydraulik wziął się ostro do roboty, a moje wnuki zaczynają ferie i jadę z nimi na narty, więc muszę mu to już przygotować. Dostałam nowe zdjęcia i widać, że robota się posuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts