Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

Bo widzisz, sam telewizor jest wąziutki i to nie problem,a le już dekoder, albo poszczególne części od wieży mają 32 cm. Jak zostawi im się jakiś przewiew z tyłu, to już się robi 40-45 cm . Nie wiem, czy to by dobrze wyglądało przy oknie? Ale jest to już jakiś kierunek, jak pojadę to zrobię sobie przymiarkę z jakimiś kartonami.

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę, że dałoby radę. Tylko już nie można by zrobić takiej zabudowy do samej wnęki okiennej. Mógłby powstać tunel. Ale czy ja wiem? Popatrz na to zdjęcie z bbiblioteki angielskiej. Jak głęboko siedzi okno.

Przymiarka kartonami, albo styropianem na pewno pomoże.

Tak, o starocie mi chodziło:) Chociaż mam też inne nadmiary;)

Uwielbiam stare przedmioty , ale nie wszystko mogłabym mieć w domu.

Od dłuższego czasu zbieram tylko białą ceramikę i porcelanę oraz stary mosiądz. Lampy różne, ale klosze tylko art deco dwuwarstwowe szkło piaskowe. Meble głównie regencja angielska :rolleyes:

Taki mój mix:)

Edytowane przez dana1s

Drugi mam taki, to inna bajka.[ATTACH=CONFIG]378419[/ATTACH]

Popatrz na to:

12308356_1056477517716580_1834770560117371336_n.jpg

Bardzo podobny, prawda? Jestem w trakcie przeróbek ;) To co na zdjęciu jest teraz białe, było metalowe, ale nie mosiężne. Białe gilzy dokupiłam, dokupię też ładne żarówki i dodam wiszące kryształki. Elementy drewniane chcę rozjaśnić, ale pozostawić rysunek drewna.

Żyrandol przeznaczony był do wyrzucenia, postanowiłam dać mu drugie życie ;)

U mnie tv też będzie chowany, mniej więcej tak:

ok1.jpg

Świetny pomysł z chowanym tv :) U mnie niestety to ołtarz dla mojego M :mad: musi być włączony nawet podczas jego popołudniowej drzemki na kanapie :bash:

Dla mnie tv mógłby nie istnieć w salonie, a najlepiej mieć pokój telewizyjny, wygłuszony, kuzyn tak ma i jest to super rozwiązanie, tylko on ma dom 300 m2

• 2 weeks później...
Byłam parę dni na nartach, a po powrocie mam niespodziankę; Pan hydraulik zaczął wcześniej niż zapowiadał, więc prace hydrauliczne już rozpoczęte. Powykuwane są otwory na rury, na gniazdka odkurzacza i zaczęte już "to" 20170125_111047.jpg , cieszę się, bo coś tam posuwa się do przodu. W starym domu ciągle czekam na zgodę prezesa ANR na sprzedaż, moi kupujący sprzedali już mieszkanie i też czekają razem ze mną. Zaczęłam się pakować i to jest chyba jedna z najtrudniejszych rzeczy w czasie tej budowy. Często stoję przed czymś i zastanawiam się- zapakować, czy zostawić? Muszę znacząco zredukować ilość rzeczy, bo tam mam dom tylko 3-pokojowy.

A stryszek ?

Stryszek jest, ale nieduży, więc wszystkiego nie upchnę. A ponieważ tu miałam nieograniczoną ilość miejsca do przechowywania, więc się tego nazbierało. Pakuję właśnie porcelanę i zastanawiam się po co mi tyle tego było? Wczoraj poczyniłam zakupy łazienkowe, tzn. baterie- wannową, umywalkową, bidetową i deszczownicę. Wszystko kupuję przez internet, bo po prostu musiałabym być w ciągłej podróży.

Edytowane przez brasica

o rety, ja pakowałam się od marca do sierpnia, po drodze wyrzuciłam/oddałam chyba połowę dobytku (przeprowadzaliśmy się z 60m2 do pokoju 20m2, z wyposażoną już kuchnią). Każdą rzecz brałam do ręki i pytałam się, czy chcę to rozpakowywać w nowym domu - po raz pierwszy tak skutecznie pozbywałam się rzeczy (bo generalnie jestem chomikiem i trzymam zeszyty z podstawówki i gumki do włosów z przedszkola). Trzymam kciuki za szybkie pakowanie (a porcelany nigdy dość ;) )

Przyszłam sprawdzić, jakie baterie kupiłaś, ale się nie pochwaliłaś modelami :(

o rety, ja pakowałam się od marca do sierpnia, po drodze wyrzuciłam/oddałam chyba połowę dobytku (przeprowadzaliśmy się z 60m2 do pokoju 20m2, z wyposażoną już kuchnią). Każdą rzecz brałam do ręki i pytałam się, czy chcę to rozpakowywać w nowym domu - po raz pierwszy tak skutecznie pozbywałam się rzeczy (bo generalnie jestem chomikiem i trzymam zeszyty z podstawówki i gumki do włosów z przedszkola). Trzymam kciuki za szybkie pakowanie (a porcelany nigdy dość ;) )

Przyszłam sprawdzić, jakie baterie kupiłaś, ale się nie pochwaliłaś modelami :(

Ja znalazłam wstążeczki z nazwiskiem, które kiedyś wiązano dzieciom na porodówkach. A moje dzieci z pewnością są starsze od Ciebie. Moje pakowanie to jest horror, bo wyszło na to, że robię przegląd całego życia (już nie takiego krótkiego). ;) A jeśli chodzi o baterie, to kupiłam serię grohe essence o takie: grohe-essence-23589001.jpg , tak mi jakoś wyglądają trochę nowocześnie,a trochę retro, myślę, że mi się wpasują w moją koncepcję. Kupiłam już do łazienki wszystkie baterie łącznie z deszczownicą , bo Pan hydraulik wziął się ostro do roboty, a moje wnuki zaczynają ferie i jadę z nimi na narty, więc muszę mu to już przygotować. Dostałam nowe zdjęcia i widać, że robota się posuwa.DSC_0043.jpg

33628001_1.jpg