Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z domu do domku -parterowy na jesień

Recommended Posts

• Odpowiedzi 480
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Coś na mojej budowie drgnęło, pan hydraulik zamontował już część instalacji, tzn. rurki od wody, odkurzacza, teraz układany jest styropian, na nim podłogówka i na koniec lutego mamy umówionych panów od wylewek. Chociaż patrząc na pogodę, to nie wiem , czy to będzie wykonalne. Dostałam też fakturę za montaż skrzynki elektrycznej, więc prąd już blisko. A tak obecnie wyglądają podłogi w moim domu IMAG0300.jpg IMAG0305.jpg IMAG0308.jpg pierwsze zdjęcie to salon, drugie- oczywiście- łazienka i trzecie kuchnia z wyjściem na ogród. (tylko kiedy tam ogród będzie?)

Dodam jeszcze, bo może kogoś to interesuje, Agencja NR łaskawie wydała zgodę na sprzedaż mojej nieruchomości osobom "nieuprawnionym" czyli nie ujętym w ustawie o ziemi. Pomocne przy tym było zebranie ogłoszeń z całego roku z gazetki rolniczej, umowy z biurami nieruchomości (im więcej tym lepiej), ogłoszenia w gazetach regionalnych i wydrukowane zrzuty ekranu z ogłoszeniami w internecie. Gdybym tego nie miała - byłby problem tzn. musiałabym zacząć się ogłaszać, tylko nie wiem czy klient chciałby czekać.

O jak miło :) Coraz bliżej! Na kiedy planujecie przeprowadzkę?

W sprawie ogrodu zadaję sobie to samo pytanie...a jeszcze w dodatku patrząc przez drzwi tarasowe zadaję sobie pytanie o taras...bo na razie musiałabym robić spory skok w dół ;)

O! Ewa! Wyprowadzić się muszę do końca maja, bo taki ustaliliśmy termin graniczny z kupującymi. Gdyby się udało, to chciałabym wcześniej. Niestety sądzę, że na jakieś 2 miesiące będziemy musieli wprowadzić się do córki i chociaż mamy tam swój pokój, chciałabym, aby to było jak najkrócej. Dużo będzie zależało od pogody, bo mamy termin na wylewki, ale nie wiem czy pogoda go nie zrewiduje. Jeśli o taras chodzi, to ja mam już w projekcie drewniany i przy tym chyba zostanę. Córka ma taki (ma ok.40 m) i mnie się to podoba, a na dokładkę jest on od południa więc inny niż drewniany bardzo by się nagrzewał. Tylko, że też na razie to trzeba wykonywać skok do ogrodu, bo trzeba podnieść poziom gruntu. A nie możemy tego zrobić, bo jeszcze nie mamy założonego szamba.

Edytowane przez brasica

• 3 weeks później...
Super, że możesz wreszcie spokojnie sprzedawać :lol2:

Życzę ciepłej, dobrej pogody i terminowych wylewek! :D

Dzięki za życzenia, właśnie się spełniły i co do pogody i co do wylewek. Mam już podłogi po których można chodzić, od środy ruszamy z ociepleniem sufitów. Na dzisiaj wygląda to tak DSC_0195.jpg DSC_0196.jpg

Okna rzeczywiście są duże, moim zamiarem jest "wprowadzić" ogród do domu przez te okna. Ma tam być duży taras , przy tarasie "ciurkadełko", tylko na razie za chiny nie wiem jak ono ma wyglądać. Oglądam różne inspiracje i pewnie będzie to kompilacja różnych tego typu chlupoczących miejsc z wodą. A tymczasem przebywam tydzień w starym domu, tydzień w nowym (obok domu). W starym wciąż się pakuję, część mebli poszła już w dobre ręce, ale do końca daleko. Czasem śni mi się w nocy, że nie zdążyłam się spakować i posprzątać po sobie. W nowym właśnie odbieram od kuriera płytki do wiatrołapu, pralni i kotłowni. Mam już upatrzone do kuchni i do łazienki na podłogę. Trochę się jeszcze waham co do płytek na ścianę do łazienki, najchętniej byłyby to białe 15x30, do tego cygaro, ale nie mogę takich znaleźć (kupuję prawie wszystko przez internet) . Jak pisałam mam już skrzynkę prądową (gazową zresztą też) ale na prąd wciąż czekam.

• 2 weeks później...