mother_nature 13.04.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Wszelkie remonty w domu wykonywane były zawsze przy znaczącym wkładzie mojej pracy. Dołączę na dowód zdjęcie mozaiki parkietowej, którą kładłam osobiście 30 lat temu. Kładłam też płytki , robiłam schody, że o kładzeniu tapet nawet nie wspomnę. Tylko, że u Ciebie widzę, że mąż dowodzi, a ja robiłam to sama, bo mąż miał dosyć pracochłonny zawód, a poza tym nie lubi tego. [ATTACH=CONFIG]352787[/ATTACH] :jawdrop: Ja Cię proszę, ostrzegaj na przyszłość, że planujesz wklejać zdjęcia, bo znów musiałam szczękę zbierać Olśniewająca podłoga!! Sufit, meble, kominek! Wszystko! I jeszcze sama podejmowałaś się prac. To ja Ciebie podziwiam! Zostałaś moim Guru Jeśli masz jeszcze jakieś zdjęcia z domu, to wklejaj proszę. Brodę już mam posiniaczoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.04.2016 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Pusia , na tych nartach miałam nawet swój fan-klub, składający się z panów , którzy jeździli razem z nami wyciągiem. (Średnia wieku członków fan-klubu 74 lata). Wiem, że wiek to nie metryka, ale to chyba decyzja o zmianie miejsca zamieszkania tak na mnie działa.(mieszkam tu od 1981r.) Tak ogólnie nie jest ze mną źle, ale wolno przetrawiam ten temat. Fizycznie to ja się nie daję, oprócz nart dużo jeżdżę na rowerze (w ubiegłe lato zjeździłam rowerem Bornholm wzdłuż, wszerz i w poprzek) Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.04.2016 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 :jawdrop: Ja Cię proszę, ostrzegaj na przyszłość, że planujesz wklejać zdjęcia, bo znów musiałam szczękę zbierać Olśniewająca podłoga!! Sufit, meble, kominek! Wszystko! I jeszcze sama podejmowałaś się prac. To ja Ciebie podziwiam! Zostałaś moim Guru Jeśli masz jeszcze jakieś zdjęcia z domu, to wklejaj proszę. Brodę już mam posiniaczoną Wiesz, zdjęć z domu to mam dużo bo wystawiłam go na sprzedaż (więc zdjęcia były potrzebne) , wisi już ze dwa miesiące w internecie. A kominek już mi się tak nie podoba, ale on też ma już ponad 30 lat. Kiedyś paliliśmy w nim prawie codziennie, ale chyba zrobiony był dobrze, bo do tej pory nie potrzebuje żadnego remontu. Teraz szukam inspiracji kominka do nowego domu, właśnie zgłębiam wątek Pestki o kominkach, może tam coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 13.04.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 taki kominek chce i już....z mężem mamy "starą duszę" i uwielbiamy takie klimaty...jeśli można prosić o parę innych fotek to byłabym niezmiernie wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.04.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Pusia , na tych nartach miałam nawet swój fan-klub, składający się z panów , którzy jeździli razem z nami wyciągiem. (Średnia wieku członków fan-klubu 74 lata). Wiem, że wiek to nie metryka, ale to chyba decyzja o zmianie miejsca zamieszkania tak na mnie działa.(mieszkam tu od 1981r.) Tak ogólnie nie jest ze mną źle, ale wolno przetrawiam ten temat. Fizycznie to ja się nie daję, oprócz nart dużo jeżdżę na rowerze (w ubiegłe lato zjeździłam rowerem Bornholm wzdłuż, wszerz i w poprzek) No i od razu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.04.2016 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) taki kominek chce i już....z mężem mamy "starą duszę" i uwielbiamy takie klimaty...jeśli można prosić o parę innych fotek to byłabym niezmiernie wdzięczna Ewa , taki kominek to żadna filozofia, bo on jest otwarty i tylko grzeje żywym ogniem, a akumulacji ciepła to w nim niewiele.Jak ktoś ma trochę żyłki budowlańca to jest w stanie sam sobie go wybudować. Mam jeszcze takie zdjęcia. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 13.04.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Ewa , taki kominek to żadna filozofia, bo on jest otwarty i tylko grzeje żywym ogniem, a akumulacji ciepła to w nim niewiele.Jak ktoś ma trochę żyłki budowlańca to jest w stanie sam sobie go wybudować. Mam jeszcze takie zdjęcia. [ATTACH=CONFIG]352790[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]352791[/ATTACH] bardziej mi chodziło o styl obudowania kominka bo kominek jako taki będzie oczywiście zamknięty z rozprowadzeniem ciepła. Ja tak uwielbiam ceglane powierzchnie , że jakbym mogła to nie robiłabym tynków... ja się chyba nadaję do lepianki mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 13.04.2016 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 No to jednak trochę się zgadzamy, bo ja też myślę o o ceglanej obudowie kominka, tym razem marzy mi się biała cegła. Mam już kilka inspiracji, coś muszę z tego sklecić.Tylko, że mój kominek będzie tylko do oglądania ognia. Mam jeszcze wersję z kozą z Jotula, ale na tle ściany z cegieł i się waham. Pomału muszę podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 13.04.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 No i ja też trwam w szoku, patrząc na Twoją własnoręczną podłogę! Zaprawdę jesteś kobietą o wielu talentach:yes: A kozę z Jotula też rozważam...równolegle z kominkiem Ale na razie odłożyłam sobie decyzję - robimy komin, a reszta w drugiej kolejności; na razie zostanie ściana z dziurą, do której coś się potem podłączy. Ale jeśli będzie koza, to też na tle ściany z cegieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 14.04.2016 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Zapytana o moje murki kamienne wrzucę tu kilka zdjęć - większość była zrobiona "tymi ręcami". Jeden jest długi , powstał z zabudowania silosu na kiszonkę, pozostałe z powodu nierówności terenu, a jeden specjalnie dla lawendy, bo ona nie znosi podmokłych terenów. A u mnie niestety wiosną bardzo długo woda stoi. Na naszym terenie kamienie " rodzą" się na polach co roku, czyli można powiedzieć, że to taki lokalny budulec. W wielu starych domach w okolicy zamiast fundamentów ułożone są kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 14.04.2016 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Jeszcze taki murek, , raczej rabata, ponieważ wiosną tam jest mokro, to trzeba było ją lekko podnieść. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.04.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Zapytana o moje murki kamienne wrzucę tu kilka zdjęć - większość była zrobiona "tymi ręcami". Jeden jest długi , powstał z zabudowania silosu na kiszonkę, pozostałe z powodu nierówności terenu, a jeden specjalnie dla lawendy, bo ona nie znosi podmokłych terenów. A u mnie niestety wiosną bardzo długo woda stoi. Na naszym terenie kamienie " rodzą" się na polach co roku, czyli można powiedzieć, że to taki lokalny budulec. W wielu starych domach w okolicy zamiast fundamentów ułożone są kamienie. [ATTACH=CONFIG]352880[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]352881[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]352882[/ATTACH] piękne, piękne, piękne, piękne,piękne, piękne,piękne, piękne,piękne, piękne,piękne, piękne,piękne, piękne,piękne, piękne,piękne, piękne - napatrzeć się nie mogę Trochę inne niż nasze, bo raczej drobne kamienie polne - ale efekt jest niesamowity. U nas głównie bazalt i to wielkie ciężkie bloki - teraz jeszcze z rozbiórki starego domu. Wszystkie kwietniki i grządki chcemy z nich zrobić. Dlatego dziękuję za inspiracje No i masz to co uwielbiam - rabaty "tematyczne" - jestem strasznie nudna i monotonna (jak określa się tu na forum styl, który lubię) - czyli jak mam na rabacie róże - to tylko róże. U Ciebie ta rabata lawendowa powaliła mnie na kolana i utwierdziła w przekonaniu, że tak właśnie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 14.04.2016 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Pusia , dzięki za uznanie, oglądałam Twoją rozbiórkę domu i widziałam te wielkie kamienie, ale z takich to jeszcze fajniejsze rzeczy można robić. Powiesz, że marudzę, ale w nowym miejscu kamienia nie uświadczę, bo to urodzajna poznańska ziemia. Trzeba będzie dla ogrodu inny styl wymyślić. Pewnie będę musiała forum o pomoc prosić. Moje obecne rabaty tez są w większości "tematyczne", ale mam i takie gdzie jest totalny misz-masz, jak choćby tu: Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.04.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Pusia , dzięki za uznanie, oglądałam Twoją rozbiórkę domu i widziałam te wielkie kamienie, ale z takich to jeszcze fajniejsze rzeczy można robić. Powiesz, że marudzę, ale w nowym miejscu kamienia nie uświadczę, bo to urodzajna poznańska ziemia. Trzeba będzie dla ogrodu inny styl wymyślić. Pewnie będę musiała forum o pomoc prosić. O kamień jest ciężko, masz rację. A jeszcze taki ciężki jak bazalt, to już całkiem, dlatego ile udało się odzyskać kamienia z rozbiórki tyle mamy - a i to nie wiem czy wystarczy na wszystko co planujemy. Wkleiłam u siebie zdjęcia żeby tu nie zaśmiecać jak ma wyglądać docelowo u nas. Wszystko jeszcze w trakcie tworzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.04.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Ewa, no szacunek!!! Cudownie:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 14.04.2016 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) To i ja wkleję swoje lilie,mam ich dużo, ale zdjęć znalazłam tylko parę: a tu jeszcze moja różanka: . Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.04.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 To i ja wkleję swoje lilie,mam ich dużo, ale zdjęć znalazłam tylko parę: [ATTACH=CONFIG]352900[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]352901[/ATTACH] a tu jeszcze moja różanka [ATTACH=CONFIG]352903[/ATTACH] Coś nie tak z załącznikami bo się nie otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 14.04.2016 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 No właśnie nie wiem co jest, bo raz mi się pokazują zdjęcia, a raz numerki, tylko, że u mnie się otwierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.04.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 A jakbyś spróbowała wklejać większe??Takie piękne zdjęcia dobrze żeby było widać co pokazujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 14.04.2016 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Spróbuję inaczej http://images77.fotosik.pl/507/a5022d81d9a4628egen.jpg http://images76.fotosik.pl/508/d577f5c6cb63e092gen.jpg te akurat pachną bardzo intensywnie. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts