ewamewa 21.05.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 dzisiaj jak jechaliśmy na działkę to zagadałam właścicielkę...okazuje się, że to jest słup elektryczny i musi ją trochę przyciąć bo już zaczyna się owijać wokół drutu właścicielka urwała mi kilka strąków....pięknie pachną....aaaa i jest to chińska odmiana i ten akurat egzemplarz ma 5 latek ...jak na ten wiek to okazała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.05.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Widać jej tam wyjątkowo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 21.05.2016 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Trochę wiosny . Azalie pachną obłędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.05.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Trochę wiosny .[ATTACH=CONFIG]356534[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]356535[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]356536[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]356537[/ATTACH] Azalie pachną obłędnie. No i kurcze w takich momentach znowu mam wątpliwości, czy słusznie zrezygnowałam z azalii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.05.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Obłędny masz ogród! Podejrzewam, że zapachy w nim równie wspaniałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 22.05.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) Obłędny masz ogród! Podejrzewam, że zapachy w nim równie wspaniałe Teraz wiele roślin rozsiewa zapachy, kwitną bzy, azalie, piwonie drzewiaste i konwalie, ale chyba najmocniej zapachy rozsiewa wieczornik damski, który rozsiewa się sam po całym ogrodzie, więc jest w wielu zakątkach. Edytowane 22 Maja 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.05.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Wieczornik damski? Nigdy nie słyszałam o takiej roślinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 23.05.2016 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Dostałam pierwszą wycenę okien - razem jest ich dziewięć o łącznej powierzchni 30,1 na kwotę 21.219zł, a jeżeli z suwanką HST to 7 tys. więcej. Myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 30.05.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witaj.Piękne wnętrza z duszą i ogród.Nie dziwię się że decyzja o przeprowadzce jest trudna i serce boli.A co to za okna,takie drogie?Projekt bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 30.05.2016 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witaj.Piękne wnętrza z duszą i ogród.Nie dziwię się że decyzja o przeprowadzce jest trudna i serce boli.A co to za okna,takie drogie?Projekt bardzo mi się podoba Witam Syja, okna są zwyczajne, pakiet 3 szybowy, tylko montaż ma być tzw. ciepły i to podnosi koszty. Ale jeszcze o tym myślę,decyzja niepodjęta ostatecznie. Przeczytałam, że budujesz się w Zwierzyniu, fajna miejscowość, ładne tereny wokół. Często bywam w tych okolicach, bo mam rodzinkę w Starym Kurowie. Gdybym budowała AROMATYCZNY, to pewnie wprosiłabym się do Ciebie oglądać budowę, ale ja niestety, buduję indywidualny i nie mam gdzie podglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 30.05.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 I ja sie zastanawiałam, skąd ta wysoka cena za okna, ale przy ciepłym montażu to rozumiem. Pytałam i ja o cenę ciepłego montażu, ale zrezygnowałam, kiedy usłyszałam, że praktycznie to "drugie tyle"...i chyba by się zgadzało, bo za tę samą ilośc okien, co u Ciebie, zapłaciliśmy niecałe 11 tys. Chociaż byłoby fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 30.05.2016 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 I ja sie zastanawiałam, skąd ta wysoka cena za okna, ale przy ciepłym montażu to rozumiem. Pytałam i ja o cenę ciepłego montażu, ale zrezygnowałam, kiedy usłyszałam, że praktycznie to "drugie tyle"...i chyba by się zgadzało, bo za tę samą ilośc okien, co u Ciebie, zapłaciliśmy niecałe 11 tys. Chociaż byłoby fajnie... Ja jeszcze do końca nie zdecydowałam, ale bardzo do tego namawia mnie córka,bo ona ma tak zamontowane okna i uważa, że jest bardzo dobrze. Chociaż tu na forum są różne głosy, niektórzy uważają, że to przerost formy nad treścią. Ewa, ja miałam dzisiaj pierwszego oglądającego mój dom -dziwne uczucie(mieszkam tu od 1981r) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.05.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Montaż okien w warstwie ocieplenia, tak jak i wszystkie wynalazki redukujące mostki cieplne i inne tego typu technologie, tak naprawdę mają znaczenie w domu, który jest restrykcyjnie budowany jako energooszczędny. W zwykłym domu, tej różnicy się nie zauważ, no bo jak zauważysz, że masz chłodniej lub cieplej o nawet o 2 czy nawet 5% ???Trzeba do tego podchodzić z dystansem i rozsądkiem, żeby nie płacić góry pieniędzy za coś co tak naprawdę okaże się tylko piękną teorią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2016 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Montaż okien w warstwie ocieplenia, tak jak i wszystkie wynalazki redukujące mostki cieplne i inne tego typu technologie, tak naprawdę mają znaczenie w domu, który jest restrykcyjnie budowany jako energooszczędny. W zwykłym domu, tej różnicy się nie zauważ, no bo jak zauważysz, że masz chłodniej lub cieplej o nawet o 2 czy nawet 5% ??? Trzeba do tego podchodzić z dystansem i rozsądkiem, żeby nie płacić góry pieniędzy za coś co tak naprawdę okaże się tylko piękną teorią. Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 31.05.2016 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Dzięki dziewczyny za cenne uwagi - temat jest rozgryzany rodzinnie, na chwilę obecną decyzja jest na nie dla tego montażu, ale może jak los groszem siknie , to zmienimy zdanie. Dyskusja trwa w domowym zaciszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.05.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 U nas też nie będzie ciepłego montażu, MOWO, czy jak to się zwie. Najchętniej osadzalibyśmy okna sami, ale wtedy traci się gwarancję. Zostaje patrzenie ekipie na ręce, bo ma być szczelnie i solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Wiele rozwiązań, które do tej pory były wyliczeniami teoretycznymi (np. mostki cieplne), teraz sporo ludzi ma u siebie i w praktyce stwierdza, że niekoniecznie teoria się sprawdza. Pomału są obalane mity i niepotrzebne narażanie inwestora na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Wiele rozwiązań, które do tej pory były wyliczeniami teoretycznymi (np. mostki cieplne), teraz sporo ludzi ma u siebie i w praktyce stwierdza, że niekoniecznie teoria się sprawdza. Pomału są obalane mity i niepotrzebne narażanie inwestora na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 31.05.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Ja tak obserwuję, jak buduje sąsiad - z jednej strony wrzucił sporo nowości: ciepły montaż okien, ocieplenie poddasza pianką...z drugiej strony zrobił mieszane ogrzewanie (podłogówka i grzejniki) i dość cienką warstwę styropianu pod podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Znam takich co wstawili 3 szybowe ciepłe okna a do nich .... nawiewniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts