Riva4 06.04.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Witam Wszystkich.Mam problem z regulacją drzwi balkonowych uchylnych z okuciami Maco. Drzwi fajnie i swobodnie sie zamykają i otwierają jednak od pewnego czasu przestał działać uchył w/w okna . Klamka zamyka się i otwiera do położenia otwarcia drzwi balkonowych czyli położenia poziomego. Próba przekręcenia jej do górnego położenia celem uchylenia drzwi nie działa - nie daje się przekręcić tak jakby coś trzymało przesuwające się okucia.Zrobiłem próbę przy przestawieniu blaszki ,, błędnego położenia klamki " w położenie zamknięte i klamka zamyka się do góry a czopy przesuwają się swobodnie.Próba przy drzwiach otwartych.Co mogło się stać że nie mogę tych drzwi uchylić . POMOCY zanim ich nie wywalę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 07.04.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Nie wywalaj tylko wezwij jakiś serwis. Prawdopodobnie tak opuszczone że dno zaczepu RU blokuje przesuw narożnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts