Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prawie pasywny - budowa start... z155 z z500

Recommended Posts

Ruszam z budową*z155 trochę*przerobiony po dużych przygodach z architektem i firmą która miała mi postawić dom z keramzytowych prefabrykatów (Krosbud - chwalony przez kogoś na Muratorza który zrobił*mnie w trąbę)

tak czy siak dom ma być*zrobiony w rozsądnych pieniądzach, bez udziwnień*być*bliski pasywnego...

na facebooku pod hasłem prawiepasywny.pl umieszczać*będą coś*częściej niż*tu, na Muratorze raz na jakiś czas spore paczki informacji.

Dom w stylu skandynawskim, 120m2 co ciekawe będzie mocny akcent całości filmowy bo to jest moja profesja więc nacisk na film, a technicznie mój kierownik który kilka fajnych projektów prowadzi.

Pozdrawiam

z155.jpg

• 3 weeks później...

1.jpg

Jako że dziennik budowy najbardziej aktywnie będę*prowadzić na Facebooku tak odsyłam tam, dom ruszył płyta wylana, obecnie stawiają ściany.

Na muratorze przejechałem się na dobrych opiniach na temat Krosbud - docelowo chciałem budować*dom prefabrykowany z keramzytu, ba ktoś*tu nawet napisał*na mnie że jestem fikcyjny.

Tak czy siak zapraszam wszystkich zainteresowanych domem pasywnym ale wybudowanym bez przesady, mieszczącego się*w budżecie tym niższym, ale z głową (budowę prowadzi mi bardzo mądry człowiek który kupę*lat robił*to na zachodzie więc jestem pewien że będzie OK) ja odpuściłem sobie certyfikaty i przesadne trzymanie się norm, ba wolę tańsze rozwiązania na rzecz oszczędności i wydania tych pieniędzy na coś innego (np PV)

Finalnie będzie dużo zdjęć*i filmów z Drona i w ogóle przedstawionego w dość*fajny sposób gdyż zajmuje się*filmem na co dzień jako moja profesja.

(https://web.facebook.com/prawiepasywny/)

(www.prawiepasywny.pl)