Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aluplast Ideal 8000 czy Veka Amberline ?

Recommended Posts

Witam,

zastanawiam sie nad tymi 2 oknami do domu wolnostojacego, jedno i drugie praktycznie w tej samej cenie mam, natomiast do Aluplasta mam dojscie przez fabryke i mam cene bezposrednio od nich z racji, ze ktos w rodzinie jest ich odbiorca, natomiast Veke mam przez posrednika, wiec dochodzi prowizja. Takze zakladam, ze rynkowo pewnie Aluplast bylby drozszy.

Jesli chodzi o parametry to obydwa okna to 3 szybowe, Aluplast ma 3 uszczelki i 85mm profil (6 komorowe), natomiast Veka 2 uszczelki i 70mm profil (5 komorowe).

Sprzedawca Veki Amberline (Perfectline), zachwala okna i mowi, ze to BMW wsrod okien, ze Aluplast mimo lepszych parametrow to sa tanie profile i jakosciowo beda gorsze, w internecie zbyt wiele informcji nie moge znalezc. Pytajac w Aluplast o Vece to powiedzieli, ze nie znaja tych okien i nie moga sie odniesc, ale wiadomo ani sprzedawce Veki, ani Aluplast to nie jest wiarygodne zrodlo, przy pytaniu sie o konkurencje.

Bardzo prosze o podare jesli chodzi o te 2 modele, w tym tygodniu powinienem zdecydowac na ktore sie decyduje.

Aluplast Ideal 8000 - producent Forest z Malborka

http://www.aluplast.com.pl/aluplast-ideal-8000

Veka producent Amberline z Kołobrzegu

(do Veki nie mam linku, nie wiem jakkonkretnie nazywa sie model, ale postaram sie dowiedziec, wiem, ze to linia Perfectline).

Edytowane przez Boryxs

Odpowiedziałem już Ci częściowo w innym wątku.

Jeśli ktoś z rodziny jest odbiorcą, a Ty się zastanawiasz to nie wróży dobrze. Nie masz zaufania? Tym bardziej sprawdziłbym czy te ceny są rzeczywiście okazją (zwyczajnie wysyłając prośbę o wycenę do innego dilera).

• 2 years później...

Witam

Ja mając doświadczenie z reklamacją okna za 30kPln od Amberline która została zgłoszona w lutym a jest listopad i jeszcze nie doszła do skutku to nie polecam tej firmy.

A szczególnie oddział Mazowiecki z Panią Ś na czele, która odpycha odpowiedzialność za zły montaż.

Podobno dobrego wykonawcę się poznaje jak się zachowa jeśli jest coś nie tak. Bo wiadomo że jeśli wszystko jest ok to prawie wszyscy są dobrzy.

Amberline=Ambergold