chirac 07.04.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Zamierzam zrobić ogrodzenie. Z dwóch stron działki budowlane niezabudowane. Z trzeciej strony pole rolne uprawiane. A droga prywatna innego właściciela. Czy postawić ogrodzenie wzdłuż granicy czy troszkę przed granicą ? Czy to prawda, że wystarczy się przesunąć o grubość podmurówki, jeżeli sąsiad nie wyrazi zgody ? Jaka opcja jest lepsza, zakładając że sąsiedzi się zgodzą na płot wzdłuż granicy ? Czy muszę mieć pisemną zgodę od sąsiadów na płot wzdłuż granicy ? Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez chirac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 07.04.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Wolałbym być poinformowany gdyby ktoś stawiał płot wzdłuż "naszej" granicy. Teoretycznie Twój sąsiad raczej powinien być zadowolony, że postawisz mu ogrodzenie z jednej strony za free, więc uczciwe by było gdyby się zgodził by stało idealnie w granicy. Ogólnie zawsze namawiam do rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 07.04.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Ja postawiłem ogrodzenie 5 cm od linii granicznej. Czyli ogrodzenie leży na mojej ziemi i jest tylko moje. Sąsiad nie może niczego opierać o mój płot, a jego dzieciaki nie mogą w niego kopać piłką i na nim się wieszać. Oczywiście sąsiad mógłby zapytać o to czy zwrócić koszty? Ja nie będę chciał zwrotu kosztów, może zaproponuję żeby nasadził rośliny zimozielone od swojej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.04.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Ja miałem wymaganą zgodę sąsiadów na postawienie płotu w granicy, jednak usunąłem się minimalnie od granicy i cały płot jest po mojej stronie.Ale jeśli chcesz stawiać w granicy wówczas powinieneś mieć zgodę sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TuTomko 07.04.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 chyba tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts