Poldekk 07.04.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Mam nadzieje, że moim pytaniem wstrzelę się w ten dział W przeciągu kilku dni muszę zamówić jakiś bojler (elektryczny). Chodzi o bojler do domku letniskowego (2 łazienki w obu prysznic + kuchnia), obecnie mamy tam dosyć stary (25 letni) bojler o pojemności 80l póki co działa jednak od niedawna zaczęliśmy ten domek wynajmować i niestety obawiamy się, że ten długo nie wytrzyma ( z resztą obecnie 2-3 osoby się wykąpią a potem lodowata woda a gości może być nawet 8-10) więc tak czy tak myślimy nad zmianą aby podwyższyć komfort. I tu pojawia się pytanie jaki bojler wybrać? Jakie firmy/marki są naprawdę godne polecenia? (nie chcę płacić za markę) Czy kupić bojler o większej pojemności? (Myśleliśmy na 100l ) Jaka moc bojlera? Byłabym wdzięczna za polecenie konkretnych modeli w jakiejś rozsądnej cenie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poldekk 07.04.2016 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.04.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Proponuję Kospel dwupłaszczowy 140 litrów - cena rozsądna, szybko nagrzewa wodę i najdłuższa gwarancja ze stalowych. Link do opisu na mojej stronie: http://suspenser.eu/bojlery-i-pompy-obiegowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poldekk 07.04.2016 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Dziękuje za odpowiedź! A czy wie Pan może mniej więcej ile taki bojler prądu pobiera podczas..nie wiem jednego dnia pracy? albo jednego cyklu (od włączenia do nagrzania) albo jakikolwiek wyznacznik poboru prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.04.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 U mnie latem na CWU dla 2 osób prąd do bojlera kosztował około 50 zł miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 08.04.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 A może pompa ciepła do cwu? Rozważałeś takie urządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poldekk 08.04.2016 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 W zasadzie to jestem całkowicie zielona w tym temacie :/ Instalacja elektryczna w tym domku ma jakieś 35 lat więc jeśli ten bojler pobiera dużo prądu to nie wiem czy to wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poldekk 09.04.2016 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy mógłby ktoś jeszcze polecić jakiś bojler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.04.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 W zasadzie to jestem całkowicie zielona w tym temacie :/ Instalacja elektryczna w tym domku ma jakieś 35 lat więc jeśli ten bojler pobiera dużo prądu to nie wiem czy to wytrzyma Grzałka pobiera 2000 W, więc każda poprawnie wykonana instalacja z bezpiecznikiem 10A powinna bez problemu tyle wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts