agnikkrol 23.07.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Dostalismy wycene szamba 3500 za zbiornik 7 m z montażem. Qurde tyle kasy za szambo???? Zgroza. Może macie jakiś pomysł jak to zrobić tanim kosztem, za 5-6 lat bedzie kanalizacja wiec bez sensu jest wywalac tyle kasy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.07.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Ja za dwukomorowy zbiornik (beton) 12 m3 zapłaciłam w zeszłym roku 2200 (z transportem z Radomia) + nie pamiętam ile za wykopanie dziury pod to szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.07.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Dostalismy wycene szamba 3500 za zbiornik 7 m z montażem. Qurde tyle kasy za szambo???? Zgroza. Może macie jakiś pomysł jak to zrobić tanim kosztem, za 5-6 lat bedzie kanalizacja wiec bez sensu jest wywalac tyle kasy!!! Po cholere wam szambo - tego juz nikt nie robi. W tej samej cenie kupisz oczyszczalnie ekologiczna. DLa 4 osobowej rodzinki mozna kupic oczyszczalnie juz od 3 000 zl. Przyjezdzaja raz na rok wybierac, nie smierdzi. Darujcie sobie szamba ludzie! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.07.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Agnieszka - u nas nie zgodzili się na oczyszczalnię a poza tym nie każdy ma tak dużą działkę, żeby zrobić u siebie coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.07.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Dostalismy wycene szamba 3500 za zbiornik 7 m z montażem. Qurde tyle kasy za szambo???? Zgroza. Może macie jakiś pomysł jak to zrobić tanim kosztem, za 5-6 lat bedzie kanalizacja wiec bez sensu jest wywalac tyle kasy!!! poszukaj tańszego i większego co najmniej 10m3 a do planów to historia uczy, że "pięciolatki" nie zawsze się udaje zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.07.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Agnieszka - u nas nie zgodzili się na oczyszczalnię a poza tym nie każdy ma tak dużą działkę, żeby zrobić u siebie coś takiego. Nie zgodzili sie na oczyszczalnie? a dlaczego nie - jaki mieli powod? Przeciez to zdrowiej niz szambo - nie zanieczyszcza powietrza Ja buduje oczyszczalnie - dobrze ze mi nie zabronili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 23.07.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Nie zgodzili sie na oczyszczalnie? a dlaczego nie - jaki mieli powod? Przeciez to zdrowiej niz szambo - nie zanieczyszcza powietrza Ja buduje oczyszczalnie - dobrze ze mi nie zabronili W niektórych gminach miejscowe plany (o ile istnieją) lub studia rozwoju (które teoretycznie powinny byc już wszędzie) nie przewidują takiej mozliwości, zwłaszcza jak maja w planach wykonanie kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 23.07.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Jeśli za parę lat będzie kanalizacja, szambo będzie można wykorzystać jako zbiornik na deszczówkę do podlewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.07.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Ja też mam problem z oczyszczalnią .Glina do 5m głebokości.Prawie nie przepuszcza wody.I jak tu zrobić drenaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 23.07.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Właśnie nie dawno instalowałam szambo 10 m za 3000 tys. tzn. samo szambo około 2200 reszta to transpost i wykop. Dużo ale co robić, też mamy w planie kanalizację, ale wiadomo jak to z planami bywa.Pozdr. Amber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.07.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Agnieszka1, a jak w gminie nie ma żadnych perspektyw to o zwykłe WZiZT robią postępowanie administracyjne i pytają wszystkich sąsiadów. Wystarczy, że jeden oprotestuje i po oczyszczalni. Poza tym zdaję sobie sprawę, że koszty będą, ale zdaję sobie też sprawę z tego, że jak nie śmierdzi to przy dzisiejszym stosowaniu chemi w gospodarstwie domowym wcale nie jest tak łekologicznie. Niech to lepiej gdzieś porządnie oczyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 23.07.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Dostalismy wycene szamba 3500 za zbiornik 7 m z montażem. Qurde tyle kasy za szambo???? Tu zdaje suię jest taniej: http://www.waf-pol.go3.pl/oferta.html http://szambo.probud.pl/ Zgroza. Może macie jakiś pomysł jak to zrobić tanim kosztem Najtaniej wychodzi murowane z bloczków. Po cholere wam szambo - tego juz nikt nie robi. Darujcie sobie szamba ludzie! Jak ktoś ma 500 m2 działki to jak ma sobie tą oczyszczalnię zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 23.07.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Maluszku - a jak uzasadnili odmowę ? Warunkami gruntowymi czy planami budowy kanalizacji ? Bo ja też kombinuję, żeby złożyć zgłoszenie budowy oczyszczalni. Warunki gruntowe mam dobre na oczyszczalnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 24.07.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 MARKI k. Warszawy szambo 10 m sześć. betonowe -2000 zł +100 zł transport. Instalacja: wykop, połączenie, kołnierz, pokrywa - pierwsza cena 1000 zł. Myślę, że będzie 800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 24.07.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Marku, MarF z Białołęki nadal szuka wspólnika do szamba, żeby obniżyć koszty transportu. Cytuję: "okolo 1 tysiaka za 8 m3 ale transport niestety 500". Tutaj link do jego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 24.07.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Marku, MarF z Białołęki nadal szuka wspólnika do szamba, żeby obniżyć koszty transportu. Cytuję: "okolo 1 tysiaka za 8 m3 ale transport niestety 500". Tutaj link do jego wątku Szambo kupiłem w marcu. Potrzebny był mi projekt. Jeden z moich kolegów kupił tanie szambo z daleka, a później nie miał gdzie reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 24.07.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Agnieszka - u nas nie zgodzili się na oczyszczalnię a poza tym nie każdy ma tak dużą działkę, żeby zrobić u siebie coś takiego. Zgodnie z nowelizacją prawa budowlanego z 11 lipca 2003r. nie ma obowiązku uzyskiwania pozwolenia na budowę dla przydomowej oczyszczalni ścieków. Niech się gonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 24.07.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 To prawda nikt nie zmusi Was do zrobienia szamba skoro bardziej ekonom. jest oczyszczalnia no i oczywiście nie trzeba pozwolenia . Skoro argumentem gminy jest, ze w przyszłości będzie kanalizacja i szambo to dla inwestora chwilowe rozwiązanie ( ciut drogie) to tak samo chwilowym rozwiązaniem może być oczyszczalnia ( bardziej ekologiczna ) a potem w razie czego może zostać na lata . Oczyszczalnię trzeba tylko zgłosić Ze się rozpoczyna bud. a sąsiedzi nie mają prawa tego oprotestować ( bo to jest rozwiAzanie pro - ekologiczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz100 25.07.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Moje szambo skonstrułowałem z betonowych kręgów. 3 komory po 2 kręgi. Całość ma ponad 10m3. Koszt z wykopaniem i transportem 2400zł Trzeba jeszcze tylko zaizolować i wybetonować dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 26.07.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 W sobotę kupiłem dwa zbiorniki z blachy 4 mm po 3000 litrów każdy - i po 430 złotych każdy. Czasami warto poszukać po złomach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts