sokol27je 08.04.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Witam, jak w temacie potrzebuje klej i grunt pod parkiet dębowy wym. 11x70x490 w sklepie zaproponowano mi grunt artelit WB 220 i klej artelit Sb 870, ale to chyba dla tego że taki posiadają w sklepie. Tak wiec mile widziane opinie (nie znam sie na klejach) jedyne co moge jeszcze dodac to to ze wylewka betonowa nie jest idealnie równa wiec bede się ratował klejem z konieczności ale myślę ze i tak 1cm grubosci nie będzie w zadnym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 08.04.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 jak wylewka nie jest idealna to już jest źle - klejem do parkietu tego nie nadrobisz - a jak z jej wytrzymałością ktoś sprawdzał ? widziałem parkiet połoóżny na nieprzeszlifowany beton - po pierwsze grunt nie wszedł dobrze ( musisz sprawdzić czy nie ma mleczka cementowego - nie wiem z czego lałeś podłogę) po drugie wytrzymałość jeżeli jest słaba musi zagruntować dobrą żywicą gruntującą inaczej parkiet szybko odejdzie i będą problemy. U mnie kładziona na klej Sika ale rozmawiałem i parkieciarz powiedział że klej ma mniejsze znaczenie większe przygotowanie podłoża + kład np na marketowy klej 5-10-15 i też się trzyma od kliku dobrych lat ( Artelit polecali nam też w sklepie ale parkieciarz wolał Sika ) - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokol27je 08.04.2016 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) wylewka jaka jest taka jest standardy z przed 20lat:) młotkiem kilowym trochę się rysuje i delikatnie się sypie, nie ma na niej mleczka to beton, czyli lepsza by dla mnie była żywica gruntująca niż zwykła ( no i własnie nikt w sklepie o to nie pytał ) wygląda to tak Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez sokol27je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts