jarekFTW 08.04.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Witam, mam do Was pytanie, u mnie w domu po serii niefortunnych zdarzeń i złych obliczeń kier-buda, złych obliczeń płytkarza etc, wyszedł bubel, w różnicy między panelami a płytką - ok 6mm. Panel jest wyżej niż płytka.W takiej sytuacji zostaje tylko listwa progowa. Chyba, że macie jakiś inny pomysł? Czekam na sugestie.Może macie polecić jakiś rodzaj, firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 09.04.2016 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 A te panele są już położone ? Bo jak nie , to można jeszcze tę różnicę zniwelować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 10.04.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Nie, nie są położone, ale jak chcesz zniwelować, skoro płytka jest niżej?100 % ogrzewanie podłogowe, specjalny podkład pod panele, by przepuszczał ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 10.04.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) pomyłka Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez vadiol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 10.04.2016 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Ja czegoś tutaj nie rozumiem albo jestem głupi. Płytka już jest i jest niżej niż prognozowany panel, który będzie wyżej o te 6 mm. Więc ten niby klej to na co ma iść na położone płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 10.04.2016 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Wiesiek ma rację, klej niestety już nic nie da. Jest różnica ok 6 mm i nic tego nie zmieni, listwa musi być, pytanie tylko jaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_PWR 10.04.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Cześć, Jako świeżak podepnę się do tematu, mam podobny problem tylko w drugą stronę. Płytki z korytarza zakończone listwą anodowaną tzw. zetką. Poziom w sypialni niżej o 16mm, w sypialni ogrzewanie podłogowe. Planowałem dać podkład Arbiton multiprotec 1000 który ma 1,5mm grubości i panele Krono Platinium King Size 12mm. Zostaje mi ok 3mm luzu między krawędzią listwy a panelem.Czy powstały luz jest w granicach normy czy muszę podnieść nieco panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 10.04.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) pomyłka Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez vadiol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 11.04.2016 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Korekta . Jakaś zaćma nie ogarnęła . Powinno być: sfrezować wylewkę pod panele o 4 mm na maksymalnie długim odcinku , jak to możliwe .Pozostałe 2 mm różnicy ukryjemy w połączeniu np. korkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 11.04.2016 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Ja czegoś tutaj nie rozumiem albo jestem głupi. Płytka już jest i jest niżej niż prognozowany panel, który będzie wyżej o te 6 mm. Więc ten niby klej to na co ma iść na położone płytki? Masz rację . pomyliłem się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 11.04.2016 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Frezowanie jastrychu raczej odpada, poza tym ściany już pomalowane.Chyba pozostaje listwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arbiton FloorExpert 06.07.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 (edytowane) Cześć, Jako świeżak podepnę się do tematu, mam podobny problem tylko w drugą stronę. Płytki z korytarza zakończone listwą anodowaną tzw. zetką. Poziom w sypialni niżej o 16mm, w sypialni ogrzewanie podłogowe. Planowałem dać podkład Arbiton multiprotec 1000 który ma 1,5mm grubości i panele Krono Platinium King Size 12mm. Zostaje mi ok 3mm luzu między krawędzią listwy a panelem. Czy powstały luz jest w granicach normy czy muszę podnieść nieco panele? Jeśli w sypialni jest ogrzewanie podłogowe, to wybór podkładu jest świetny bo ten podkład ma najniższy z możliwych opór cieplny. Nie ma sensu niwelować różnicy poziomu przy pomocy grubszego podkładu. Ryzykujesz wtedy straty na wydajności ogrzewania podłogowego. Zakładam, że różnica poziomów wypada w drzwiach. Najlepiej zastosować profil wykończeniowy przeznaczony do niwelowania takich różnic, a że 3 mm to niewiele to dzięki odpowiednio dobranemu profilowi różnica ta będzie niezauważalna. Przykłady: https://www.arbiton.com/produkty/profile-wykonczeniowe#!/zastosowanie:wyrownujace Edytowane 6 Lipca 2017 przez Arbiton FloorExpert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts