Oks 08.04.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Ahoj! Wywierciłem trzy dziury wiertłem pod kołki. Dwa chwyciły bardzo dobrze, a niestety przy trzecim po dokręcaniu go śrubą kręci się ona w kółko. Niestety w związku z tym przy wkręconej śrubie można ją również pociągnąć i częściowo wyciągnąć.Prosiłbym o radę czym to może być spowodowane oraz jak naprawić ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 08.04.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 W jakim materiale wiercone i jakie kołki? Jeśli trafiłeś w jakąś pustkę to najlepiej kupić uniwersalne kołki np fischera (są też identyczne podróbki). Taki kołek jak się nie oprze na ściankach to się "zwinie" i robi się coś w rodzaju nakrętki na wkręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.04.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Prosiłbym o radę czym to może być spowodowane oraz jak naprawić ten problem. Za duża dziura. Często wiercenie z udarem w miękkim materiale, kieski kolek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 08.04.2016 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Ahoj! Wywierciłem trzy dziury wiertłem pod kołki. Dwa chwyciły bardzo dobrze, a niestety przy trzecim po dokręcaniu go śrubą kręci się ona w kółko. Niestety w związku z tym przy wkręconej śrubie można ją również pociągnąć i częściowo wyciągnąć. Prosiłbym o radę czym to może być spowodowane oraz jak naprawić ten problem. Napchaj do dziury dowolnej zaprawy jaką masz pod ręką. Wsadź kołek. Zaczekaj aż zaprawa zwiąże i wkręć co tam masz do wkręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.04.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Napchaj do dziury dowolnej zaprawy jaką masz pod ręką. Wsadź kołek. Zaczekaj aż zaprawa zwiąże i wkręć co tam masz do wkręcenia.Może nie dowolnej ale gips szybkowiążący. Najpierw gips, potem kołek. Po 5 minutach będzie trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.04.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Można, ale to metody Króla Ćwieczka.Fakt - skuteczne... Ja, jak mam ten problem, to stosuję klej na gorąco i glu-gun (pistolet-klejarkę).Wklejam kołek do tej dziury i po 5 minutach wkręcam śrubę.Działa bez paprania się z gipsem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 09.04.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Ale temat a jaki skomplikowany. Ja to wierce dziure w innym miejscu. Albo kilka dziur ...zawsze któraś będzie ciasna...jak to z dziurami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 09.04.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Jak kołeczek z plastyczku to wyjmij go dołóż mu z tyły kawałek ,,drzazgi,centralnie następnie kołek do otworu i wkręcasz śrubkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts