ad_87 09.04.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam wszystkich, Mam wykonaną izolację poziomą między fundamentem, a ścianami (porotherm) folią izolacyjną. Ostatnio dni dość mocno pada, a z racji tego, że mam grunt słabo przepuszczalny zainteresowałem się tematem. Po podwinięciu folii izolacyjnej i przejechaniu palcami da się wyczuć lekką wilgoć, generalnie zdaje sobie sprawę, że po to właśnie jest ta folia ale czy to normalne, że fundament tak podciąga wodę ? Czy po wylaniu właściwej posadzki nie będzie problemu, nie chciałbym się zdziwić po wykończeniówce - może coś jeszcze można lepiej zadziałać jeśli chodzi o izolację ? Woda gruntowa w czasie lata jest na poziomie -3,5 m, a w okresie mokrym około 2 m - 1,5 m. Na zewnątrz folia kubełkowa czyli teoretycznie izolacja pionowa i pozioma jest. Z góry dzięki za wszelkie pomysły, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 09.04.2016 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 To rosa , nie woda z fundamentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts