Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okno PCV problem z zasuwnicą/mechanizmem

Recommended Posts

Witam. Pękł mi element zasuwnicy lub zasuwnica nie wiem jak to się fachowo nazywa. Taki element jest dostępny ale za kwotę 100zł na serwisie aukcyjnym. Jest to dla mnie zdecydowanie za drogo. Popsuło się otwieranie okien w kilku oknach w domu i chciałbym wymienić tego większą ilość.

Zaznaczam, że ten mechanizm jest z okna otwieranego do góry i normalnie oraz z termoobiegiem czy jakoś tak.

Bardzo proszę o znawców tematu czy dostanę ten element w jakiejś normalnej cenie lub czy można zastosować inną zasuwnicę.

Z góry bardzo dziękuję. Poniżej prezentuję zdjęcia okna jak i zasuwnicy/elementu zasuwnicy?

20160409_181538 (Kopiowanie).jpg

20160409_181517 (Kopiowanie).jpg

20160409_181459 (Kopiowanie).jpg

20160409_181453 (Kopiowanie).jpg

20160409_160133 (Kopiowanie).jpg

Edytowane przez MaciejDKO

Zacznijmy od tego ze masz iryginalne okucia Schuco z przedlozkami z poliwenglanu w kolorze czarnym

Tu nic nie dopasujesz

Masz dwa wyjscjalbo wydac tyle ile to kosztuje mimo ze wydaje ci sie ze drogo

Albo wydac o wiele wiecej na zmiane wszystkich okuc obwiednjowych w kazdym oknie

No.jest trzecia mozliwosc

Nic nie robic bo za drogo

I tak sie ciesz ze nie poszedl.ci naroznik. Kosztuje wiecej a sama wymiana jeszce wiecej jak.material

Nie wiem czy to drogo czy tanio. Chcesz się przekonać - odszukaj innych producentów okien z okuciami Schueco i zapytaj. Jeszcze czasem takie widuję (kiedyś chyba Polbud z Bielska Podl).