Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wyprosić żuki z łazienki?

Recommended Posts

Witam,

mam taki obrzydliwy problem. Otóż w nocy prawdopodobnie spod brodzika, wychodzą i panoszą się po łazience czarne, podłużne żuki. Dzieje się tak tylko w lecie. Strasznie mnie to brzydzi i nie chce mieć takich lokatorów. Łazienka jest na parterze, pod brodzikiem jest syfon i zalana wodą kratka ściekowa. czy ktos moze mi doradzić jak wyprosić te robaki. Czy jakiś preparacik zapachowy tam umieścić czy moze jaiś trujący środek, w nocy jak widze 8 sztuk to dostaje ataku paniki. Pomóżcie proszę Muffi

Słyszałem, że mrówki faraona są bardzo dobre w tępieniu wszelkiego innego robactwa. Pomyśl o tym :lol: A bardziej serio, jeśli Cię te żuki tak bardzo brzydzą (ja tam uważam, że jakiś owad od czasu do czasu ma prawo sobie po domu połazić :) ), wypróbuj parę popularnych środków typu np. Raid przeciw "owadom pełzającym" w miejscach gdzie się pojawiają.

Dzięki, problem w tym , że one nia łaża od czasu do czasu, ale od maja do pażdziernika codziennie od 21.00-do 7.00 rano

Interesuje mnie , czy ktoś może używał jakiegoś takiego czegoś, co nie jest w sprayy tylko kawałku, ,proszk. Psikanie moze podziala na te sztuki, ktore wyjda w danym momencie z ukrycia a ja chce cos wsunąć do jakini zła (pod brodzik) zeby tępić je u żródła.

dzięki i prosze o pomysły.

Muffi

pattaya wtedy wróg ulegnie rozproszeniu.

Muffi tak myślałem, że ty coś dla nas pod tym brodzikiem ukrywasz 8) , no proszę kratka się znalazła, a ja się zastanawiałem, gdzie ty te żuki pasiesz.

One na nocną zmianę pracują, to może halogenek po brodzik. :lol:

Skoro przełażą to pytanko brzmi:

Syfon zalany, a kratka także?

Kroyena, kratka tez zalana, ale zastanawiam sie nad teorią męża, pzrecierz nas cały dzień w domu nie ma więc teoria ze w nocy sie nie leje wodymi nie pasuje, własnie najwięcej sie leje miedzy 18a 22 a one od 21.00 juz są. Sprubuje zostawić swiatło na noc, może się nie zorientuja, że ich zmiana :-)