bombel6622 10.04.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam. Zrobiłem taras z deski tarasowej ryflowanej sosna. Deski były impregnowane ciśnieniowo. Deski pomalowałem olejem do tarasów 3V3 kolor palisander. Deski wyszły prawie czarne i bardzo mi się to nie podoba ,dodatkowo jest na nich powłoka jakby były pomalowane farba olejna. Dlaczego tak się stało, czy można coś z tym zrobić?? Moze czymś usunąć ten kolor i powlokę? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.04.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) twoje deski były impregnowane, stąd problem i to raczej trudne i pracochłonne do usunięcia. Impregnacja jest po to, aby wydłużyć żywotność drewna. Impregnat zablokował wnikanie oleju w głąb drewna. Przypuszczam, że tego oleju też dałeś za dużo i nie próbowałeś go wetrzeć w drewno (powłoka jakby pomalowana farbą).Spróbuj to wszystko nasączyć środkami do zmiękczania farb (usuwania) i wyszczotkować szczotką na wiertarce lub ręcznie. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez jarekkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts