ezg2014 10.04.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Zastanawiamy się właśnie nad projektem znajomego. Dom parterowy z dachem dwuspadowym z dachówką. Dom złożony z dwóch brył ustawionych pod kątem. Między bryłami ściana -ogniomur dzieląca dach na dwie części. Wygląda super. Zwłaszcza że działka ze spadkiem i jedna bryła nieco niżej, a w miejscu tego spadku ogniomur. Tylko czy w miejscu połączenia dachu z ogniomurem (2×) nie ryzyka nieszczelności dachu? Czy nie bezpieczniej zrobić jedną powierzchnię dachu po całości? Temat wziął się z rozmów z murarzem, który to polecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DannyK 14.04.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Projekt z opisu faktycznie wydaje się ciekawy. Jak się dogadasz z jakimś dobrym dekarzem to nie powinno być problemu, w ogóle może od tego warto by było zacząć konsultacje nad takim dachem. Mi się wydaje, że powinno być ok i to jest do ogarnięcia. Jakbyś szukał w okolicach Warszawy jakiejś porządnej firmy od dachów to sprawdź sobie www.bauen.pl - u mnie sprawę super ogarnęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.04.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Nie będzie żadnego problemu. Mogę się zająć Twoim dachem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts