inlive 10.04.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam Proszę o poradę o jakie dokumenty się po kolei starać i gdzie w celu rozpoczęcia budowy ? Dostałem decyzję o podziale działki i na dniach mam mieć akt własności na siebie.Budowa domu w mieście. Media są w zasięgu w drodze. Warunki zabudowy - pewnie nie ma... na działce stoi dom która została podzielona na dwie działki. Proszę o informacje co i gdzie załatwiać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 10.04.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Jeżeli nie ma planu zagospodarowania przestrzennego to musisz wystąpić do właściwego terytorialnie Urzędu Miejskiego o warunki zabudowy . Po ich uzyskaniu, projektant i pozwolenie na budowę lub zgłoszenie oczywiście po drodze zakład energetyczny, wodociągi , gazownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inlive 11.04.2016 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Jeżeli nie ma planu zagospodarowania przestrzennego to musisz wystąpić do właściwego terytorialnie Urzędu Miejskiego o warunki zabudowy . Po ich uzyskaniu, projektant i pozwolenie na budowę lub zgłoszenie oczywiście po drodze zakład energetyczny, wodociągi , gazownia. W UM warunki zabudowy - czy można odrazu złożyć z projektem domu by uzyskać warunki na taki dom jaki chciałbym? W Zakładzie Energetycznym składam to - Wniosek o wydanie oświadczenia o możliwości przyłączenia do sieci elektroenergetycznej oraz dostaw energii elektrycznej ? Woda i gaz to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 11.04.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Jak składasz o warunki zabudowy to czekasz kilka miesięcy - a oni ci piszą co możesz na działce zbudować. Projektu nie kupuj jeszcze, bo okaże sie że takiego na swojej działce nie postawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamirek1719513701 12.04.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Ja czekałem na warunki zabudowy około 3 miesięcy, projekt kupiłem predzej, bo nie byłem jeszcze w temacie. Na szczęście warunki pasowały do projektu i nie muszę robić zmian dyktowanych WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts